Van Gaal niet blij met basisplaats Koevermans

By
Updated: februari 13, 2009
Van Gaal niet blij met basisplaats Koevermans

AZ wacht zaterdagavond het lastige uitduel met PSV. Trainer Louis van Gaal kan ik elk geval weer beschikken over aanvaller Ari. De Braziliaan is hersteld van een knieblessure.

“PSV heeft meer individuele kwaliteiten dan AZ. Wij zijn echter een beter team, daarom staan we ook eerste”, redeneert Van Gaal op het digitale thuis van AZ. “We staan vijftien punten voor op PSV. Op een gegeven moment móet PSV gaan aanvallen. Wij hoeven niet, zij moeten. In theorie is dit een van de lastigste uitwedstrijden, samen met Ajax-uit en FC Twente-uit.”

“De kans is groot dat het een geweldige wedstrijd wordt. Dat is echter ook afhankelijk van de opstelling van PSV. Misschien heeft de nieuwe trainer wel een verrassing in petto”, kijkt de AZ-trainer vooruit.

PSV moet het in ieder geval doen zonder de Zweedse smaakmaker Ola Toivonen. Hij kreeg in het duel met FC Volendam een rode kaart en is daardoor geschorst voor het treffen met AZ. Hierdoor komen de Alkmaarders mogelijk een oude bekende tegen. De kans is aanwezig dat Danny Koevermans als spits geposteerd wordt. Toch had Van Gaal liever Toivonen in de punt gezien.

“Als Koevermans in de praktijk brengt wat hij heeft geleerd bij AZ, is hij heel gevaarlijk. Ik ben er niet zo blij mee als hij zou spelen: hij is tegen zijn voormalige club extra gemotiveerd. Ik had liever gehad dat Toivonen zou spelen.”

“De eerste fase hebben we nu afgerond. Nu wordt het lastiger met zeven uitwedstrijden en vijf thuiswedstrijden. Na PSV-uit en Heracles-uit komt FC Groningen naar Alkmaar. Daarna spelen we weer uit bij NEC. Het is goed dat we een voorsprong hebben. Daardoor hoeven we niet zenuwachtig te worden als we punten verspelen.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *