Boymans respecteert keuze Verbeek

By
Updated: augustus 14, 2012

Ruud Boymans is dit seizoen achter Jozy Altidore de tweede spits bij AZ. “De trainer heeft zijn keuze gemaakt en dat is Jozy. Ik moet geduld en respect hebben voor de keuze”, aldus de spits.

Gelukkig wordt hij er niet van. “Je wil altijd in het eerste spelen. Hopelijk kan ik de trainer overtuigen om zo meer minuten te pakken in het eerste”, zegt Boymans.

Vorig jaar zat de voetballer in een vergelijkbare situatie. Toen had hij naast Jozy Altidore ook Charlison Benschop boven zich staan. Benschop vertrok dit seizoen naar het Franse Stade  Brest. Dit seizoen ziet hij positiever tegemoet: ” Er is veel vertrouwen van de club. Ik ben de tweede spits en er is altijd kans om minuten te maken.”   Boymans begint aan zijn tweede seizoen bij AZ. Hij kwam slechts zeven maal in actie voor de club en wist één keer te scoren. Bron: RTV N-H

3 Comments

 1. Jeroen

  14 augustus 2012 at 20:25

  Hij heeft weinig keus denk ik… AZ zal hem niet zomaar laten vertrekken, dus moet hij het hebben van invalbeurten. Als hij het dan steeds maar weer laat zien kan Verbeek op een gegeven moment niet meer om hem heen. Moet eerlijk bekennen dat ik wel tevreden ben over onze huidige spits Altidore.. erg sterk en kan mooie doelpunten maken. Kortom, een lastig verhaal voor Boymans.

 2. De echte supporter

  15 augustus 2012 at 09:43

  Boymans moet het gewoon nig even hebben van de invalbeurten en op die manier zich verder ontwikkelen, dan komt hij erwel

 3. KeesK

  16 augustus 2012 at 18:48

  Met Jong AZ kampioen maken is ook niets mis mee.
  Als de verkoren elf van Verbeek goed presteren en niet geblesseerd raken hou je altijd zo’n twintig spelers die niet of weinig aan voetballen toekomen, hoe goed (of slecht) ze ook zijn in vergelijking met andere eredivisiespelers. Dat probleem hou je nou eenmaal altijd in een selectie van 30+ spelers.
  In ieder geval zit Boymans op de reservebank elke week en dat was vorig seizoen niet eens het geval. Veel van zijn collega AZ spelers zouden daarmee al blij zijn. Jezelf met invalbeurten proberen je in het elftal te spelen is wel een ondankbare en moeilijke taak. Soms moet je een ook beetje geluk hebben en dat hebben sommigen nu eenmaal niet (voorbeelden naast Boymans zijn Lewis en Messaoud).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *