Maher hekelt werkwijze AZ

By
Updated: augustus 14, 2012

Adam Maher mocht van AZ niet via de pers communiceren over een mogelijke transfer. De middenvelder baalt nu de club dat zelf wel heeft gedaan. Via de media moest hij vernemen dat de club uit Alkmaar niet van plan is hem voor een bedrag van ongeveer 8,5 miljoen euro te laten gaan.

Technisch directeur Earnest Stewart kreeg de vraag of hij een bod van 8,5 miljoen euro op Maher zou accepteren, het werd duidelijk dat hij dat niet van plan was. Het is het bedrag dat Ajax naar alle waarschijnlijkheid ontvangt voor Vurnon Anita. Maher baalt van de uitspraken van Stewart. “Het is heel vreemd dat ik nu via de pers moet vernemen dat AZ een groot bedrag voor mij wil ontvangen”, zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Tegen mij is namelijk gezegd dat ik niet via de pers moet communiceren over een mogelijke transfer. Nu doen zij dat zelf”, aldus Maher, momenteel met het Nederlands elftal in voorbereiding op de oefeninterland tegen België.

Ook zijn positie zorgt voor ergernis. Maher speelt niet als aanvallende middenvelder, maar in een meer controlerende rol. Op de plek van Rasmus Elm, die deze zomer naar Rusland vertrok. Zelf speelt de jongeling het liefst achter de spitsen. “Op die positie kom ik het beste tot mijn recht, dan voel ik mij het lekkerst. Ik speel eigenlijk alleen een linie naar achteren voor het team. Omdat ik multifunctioneel ben. Het liefste zou ik me op één positie concentreren, want dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben.” Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  14 augustus 2012 at 09:14

  Ik snap heel goed wat Maher aan het doen is. Hij is aan het proberen om een onwerkbare situatie te creëren. Het lijkt mij gewoon verstandiger om z’n kop te houden en zich gewoon te richten op AZ. Ajax gaat namelijk echt niet het gewenste bedrag betalen. Zeker niet nadat duidelijk is geworden dat de club kampt met zeer zware financiele verliezen. De enige club die het bedrag zou kunnen betalen is PSV. Echter, dan moeten ze eerst spelers verkopen. Ik las ergens dat Toivonen misschien gaat vertrekken, maar die idioten uit Eindhoven willen 14 miljoen euro ontvangen voor hem :S

 2. Leo

  14 augustus 2012 at 10:37

  Maher heeft hier wel recht van spreken. Stewart had deze uitspraken in de pers niet moeten doen. Ook het feit dat hij nu op de positie van verdedigende middenvelder staat en zegt dat hij als aanvallende middenvelder beter tot zijn recht komt klopt geheel.
  AZ heeft tot nu toe op mij geen indruk gemaakt. De opstelling die Verbeek nu maakt met Martens als linksbuiten met Falkenburg in de basis en Elm als mid-mid maakt op mij een onzekere indruk. Hoop dat de spelers zelf voor een wijziging zullen zorgen door dit bij GJ aan te kaarten.

  • Mike

   14 augustus 2012 at 11:11

   met het eerste stukje over Maher ben ik mee eens want als Stewart dat heeft gezegd had hij dit nooit moeten doen. maar over de opstelling niet Verbeek heeft niemand anders en moet het wel zo doen dit is gewoon het beste elftal.

   Jeroen misschien is er wel een idioten Russische club die dat ook gewoon gaat betalen en kan PSV makkelijk Maher over nemen dan moet AZ gewoon 8 miljoen vragen samen met Wijnaldum mooie oplossing anders zit Wijnaldum toch alleen op de bank

 3. Irshad

  14 augustus 2012 at 17:41

  Stewart is bevoegd om zijn mond open te doen. Maher heeft de plicht om het spreekverbod te respecteren.

 4. rucarni

  15 augustus 2012 at 08:00

  Ja Meneer snotneus Maher moet eens ze bek dicht houden met dat arogante gelul van hem. wordt een beetje schijtziek van dat jochie dat net komt kijken en doet alsof hij zo goed is.hij heeft een jaar goed gepresteerd ..en daar ook voor betaald gekregen en nu moet dat snotneusje meteen een godsvermogen verdienen ????
  kom op zeg flikker op een schop onder ze reet moet hij hebben. en als ik verbeek was mocht hij even een tijdje afkoelen in het tweede.

 5. De echte supporter

  15 augustus 2012 at 09:41

  Jongens gewoon die lastpost verkopen met z’n grote bek. Hij denk dat jij eral is. Ik hem vertellen dat ik hem de afgelopen wedstrijden (ncl. Die in hoorn) niets heb zien presteren. Laat zijn oeten spreken in plaats van zijn mond.
  Kortom weg ermee

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *