Gorter: ‘Wilde hier gewoon winnen’

By
Updated: augustus 12, 2012

In de schaduw van scherpschutter Jozy Altidore blonk zondag een debutant uit tegen Ajax. Donny Gorter (24) liep, vocht en voetbalde in de Amsterdam ArenA alsof hij al jarenlang de linksback van AZ is. Na afloop bleef de nieuweling bescheiden: “Voor elkaar vechten, dat is onze kracht.”

“Een uitwedstrijd tegen Ajax betekent sowieso al een mooi debuut”, lachte de Brabander. “Ik zat met gezonde spanning in de bus hierheen. Dat hoort erbij, bij zo’n grote wedstrijd. Ja, ik heb nogal wat rechtsbuitens gezien vandaag. Dat weet je bij Ajax. Ze hebben er veel rondlopen.”

Schade beperkt
“We kwamen met 1-0 achter, dat was jammer”, ging Gorter verder over de wedstrijd. “Voor rust kwam ons spelidee er niet helemaal uit. Het druk zetten lukte niet, waardoor Ajax steeds aan voetballen toekwam. Gelukkig konden we de schade beperkt houden tot 1-0. Als het niet loopt, moet je slim zijn en de boel achterin dichthouden.”

Fantastische goals
Gorter: “De tweede helft begonnen we erg goed. Jozy maakte twee fantastische goals, vlak na elkaar. Toen voelden bepaalde jongens zich steeds groter worden. We wisten dat er een goed resultaat te halen viel. Of de 2-2 uiteindelijk een terecht uitslag is? Mwah, ik wilde hier gewoon winnen. Het is dan moeilijk te zeggen dat we blij moeten zijn met een punt.”

‘Geen voorspellingen’
“Als we ons spel van de tweede helft kunnen volhouden, denk ik dat we dit seizoen ver kunnen komen”, keek de linksback vooruit. “Ik ga geen voorspellingen doen. De komende uitwedstrijden worden niet veel makkelijker dan deze. We mogen volgende keer naar PSV. Als we als team goed georganiseerd staan, gaan er nog wel een paar mooie wedstrijden komen.”

Uitblinker
Waar na afloop bijna alle blikken gericht waren op doelpuntenmaker Altidore, kon Gorter rustig via de zijdeur richting de spelersbus. “Of ik mezelf vandaag als uitblinker zag? Nee, ik doe niet aan borstklopperij. We speelden als team gewoon goed. Voor elkaar vechten, dat is onze kracht. Dan kun je moeilijk een uitblinker aanwijzen. Ja, het ging best lekker.”

“Uiteindelijk ben ik toch wel tevreden over dit duel en het resultaat”, sloot Gorter af. “Ik stap vanavond met een goed gevoel in bed. Hoewel, stiekem had ik gehoopt op die drie puntjes hier in Amsterdam…”

Bron: AZ.nl

2 Comments

 1. De echte supporter

  12 augustus 2012 at 23:42

  Ben het wel met gorter eens. Vond hem wel goed. Hij mag nog iets veller worden

  • Mozes

   13 augustus 2012 at 12:57

   Hij viel mij niet positief op maar ook niet negatief. Het is een speler die in de eredivsie een 6 kan spelen maar voegt verder ook niks toe. Misschien dat hij eerst zijn verdedigende taken goed onder de knie wilt krijgen maar het is geen linksback die imponeert zoals Poulsen dat wel kon. Hij speelde overigens tegen Lukoki….een jeugdspelertje.

   Aanvallend is Wijnaldum gewoon beter en dat weet Verbeek zelf ook wel. Martens trok vaak naar het centrum waardoor die kant voor het grijpen lag maar Gorter bleef dat principieel gewoon weg. AZ heeft of een middenvelder nodig die daarin duikt of een aanvallende back die daar een voorzet kan geven.

   Hopelijk trekt AZ nog wat spelers aan want Altidore verbloemde door zijn 2 goals echt heel veel. We creëerde ontzettend weinig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *