Verbeek heeft een goed beeld van Ajax

By
Updated: augustus 11, 2012

Aanstaande zondag staat direct een topduel op het programma. AZ speelt in Amsterdam het altijd beladen duel tegen Ajax. Op Celso Ortiz, Ali Messaoud en Thomas Lam na kan Verbeek over een fitte selectie beschikken. “Lam kreeg twee weken geleden tegen Real Mallorca een behoorlijke knie in zijn bovenbeen. Dat kost hem twee á drie weken.”

Verbeek zocht de afgelopen weken naar de juiste samenhang in zijn selectie. Daarbij kijkt hij niet speciaal naar de beste positie voor een bepaalde speler. “Nee, het gaat om hoe het team in een bepaalde samenstelling presteert. Bij mij hoeft een controleur op het middenveld bijvoorbeeld niet per se een balafpakker te zijn, zoals je bij Oranje wel zag tijdens het EK.”

“Ik heb wel een goed beeld van Ajax”, zei hij over de aanstaande tegenstander. “Ze zullen waarschijnlijk spelen zoals ze dat de laatste weken hebben gedaan. Alleen Aras Özbiliz is nu vertrokken. Ik wil tegen Ajax terugzien waar we de laatste weken op getraind hebben. Dan zien we na afloop wel waartoe dat heeft geleid. Wij hebben onze topvorm nog niet na zes weken voorbereiding. Dat geldt ook voor Ajax.” Bron: AZ.nl

De wedstrijden van deze week:

[phpleague type=fixture id=1]

2 Comments

  1. Jeroen

    11 augustus 2012 at 21:29

    Nou laat maar zien dat je Ajax goed kent!! Ik verwacht strijd en passie vanaf het begin. Als we er vol voor gaan dan zie ik ons terugkeren met drie punten. Wij starten een seizoen vaak beter dan Ajax. Dus het is alleen maar positief dat we ze nu treffen.

  2. De echte supporter

    12 augustus 2012 at 10:03

    Ik ben ook benieuwd…. Vechtlust en combinaievoetbal wil ik zien en dat in hoge snelheid……dan….hebben we drie punten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *