De Boer: “Nieuwe stunt AZ natuurlijk voorkomen”

By
Updated: augustus 10, 2012

Ajax-trainer Frank de Boer wil een nieuwe stunt van AZ voorkomen wanneer de Alkmaarders zondag de tegenstander zijn in de Arena. AZ klopte Ajax afgelopen seizoen in Amsterdam in het bekertoernooi.

“We hebben AZ goed geanalyseerd. Ze maken een goede en fitte indruk op me. AZ is weer op de goede weg. Net als vorig jaar hopen ze bij ons weer op een stunt. Maar dat gaan wij natuurlijk voorkomen. Daar heb ik alle vertrouwen in”, zegt De Boer tijdens zijn perspraatje. Met het oog op het bekertoernooi deed De Boer vrijdag een belangrijke mededeling.

Kenneth Vermeer is ook dit seizoen eerste doelman van Ajax. De sluitpost krijgt de voorkeur boven Jasper Cillessen. “Kenneth Vermeer is mijn eerste keeper. Ik zie geen reden om hem op een tweede plek te zetten. Maar Cillessen is ook een fantastische prof. Hij zal alles in de beker spelen. Hopelijk zullen dat veel wedstrijden zijn.”

De Boer kan zondag nog geen beroep doen op Christian Eriksen, Miralem Sulejmani en Derk Boerrigter, Gregory van der Wiel sluit wel aan bij de wedstrijdselectie van Ajax. De Ajax-trainer verwacht Eriksen een week later wel in te kunnen zetten. “Boerrigter en Sulejmani zullen maandag weer minuten maken bij Jong Ajax. Hopelijk doen ze een uur mee. Daarna willen we ze heel voorzichtig brengen.”

Of nieuweling Tobias Sana tot de definitieve groep van De Boer behoort voor het duel met AZ, laat de trainer vrijdag nog even in het midden. De nieuwe aanwinst uit Zweden maakt indruk in Amsterdam. “Hij oog fit. Tobias is een dynamische speler, met veel dreiging en overzicht. Grote kans dat hij voor het duel met AZ bij de selectie zit.”

Bron: http://www.voetbalprimeur.nl/

4 Comments

 1. Mike

  10 augustus 2012 at 14:08

  Toch wel mooi dat Christian Eriksen, Miralem Sulejmani en Derk Boerrigter niet kunnen spelen dat zijn toch de beste spelers van 020. Ik krijg er ook vertrouwen in dat we gaan stunten.

  • Jeroen

   10 augustus 2012 at 16:37

   Laten we hopen dat Vitesse nog even snel Jansen overneemt zodat we die ook niet tegen ons hebben. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er wel een goed gevoel bij heb. De nieuwelingen willen zich bewijzen en moisander en maher ook om zo in het vizier te blijven van de “topclubs”

 2. De echte supporter

  10 augustus 2012 at 20:40

  Ik ga er bijna vanuit dat we daar gaan stunten in die betonbak

 3. gerard

  11 augustus 2012 at 17:59

  Stunt? hoor ik daar ‘stunt’?
  Leggen we het elftal langs elkaar dan zie ik niet in waarom dit een stunt moet zijn, net als voorgaande jaren hebben we niet veel minder materiaal op het veld staan dan Ajax.
  Geloof dat men daar in Amsterdam erg gecharmeerd zijn over Moisander en Viergever om maar niet te spreken over ons groeibriljantje Maher en dan hebben we ook nog zo’n marrtens er rond lopen. Daarbij zijn Beerens, V. Elm en zelfs betrouwbare Marcellis niet veel minder dan dat men daar heeft kortom zou echt niet weten dat we het over een stunt moeten hebben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *