Van Gaal wilde Emanuelson naar AZ halen

By
Updated: augustus 9, 2012

Louis van Gaal maakt vrijdag voor het eerst sinds hij terug is bij Oranje zijn definitieve selectie bekend voor een interland. De Amsterdammer zal laten weten welke namen bij zijn groep blijven voor de ontmoeting met België van volgende week. De kans is groot dat Urby Emanuelson erbij mag blijven, want Van Gaal en hij kunnen het goed vinden. De middenvelder van AC Milan onthult zelfs dat de trainer hem ooit naar AZ wilde halen.

Van Gaal had AZ van 2005 tot 2009 onder zijn hoede en maakte de club in zijn laatste jaar landskampioen. Emanuelson had in die periode niet altijd een basisplaats als linkervleugelspeler bij Ajax en werd toentertijd al wel in verband gebracht met een vertrek. Terecht, naar nu blijkt. De international zegt in een interview met Voetbal Magazine dat hij een goede band onderhoudt met de coach.

Emanuelson vindt het besluit van de KNVB om Van Gaal aan te stellen verstandig. “Een goede keuze en een frisse wind. Ik vind hem een uitstekende trainer. Hij heeft veel ervaring en zal zich willen herpakken voor het feit dat hij zich in 2001 met Nederland niet plaatste voor het WK. Van Gaal gaf mij m’n eerste contract bij Ajax en wilde me daarna ook nog naar AZ halen. Hij kan als geen ander een ploeg opbouwen. Er ontstaat zo een mooie, nieuwe opening voor mij. Ik moet nu proberen bij AC Milan ook mijn plek in Oranje te verdienen. Daar heb ik een goed gevoel over.” bron: voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *