Viergever: ‘Zou mooi zijn als ik echt mijn plek bij Oranje kan verdienen’

By
Updated: augustus 8, 2012

Nick Viergever werd onlangs vergeleken met Joris Mathijsen en daar kan de verdediger van AZ prima mee leven. In gesprek met NUsport laat de jongeling weten te tekenen voor een carrière als die van de Oranje-international. “Hij is een stabiele verdediger van wie niet veel mensen verwacht hadden dat hij het zo ver zou schoppen. Hij is bezig aan een mooie carrière.”

Viergever, die door Louis van Gaal werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland met België, ziet het wel zitten om de (nu nog) speler van Málaga op te volgen in Oranje. “Het zou mooi zijn wanneer ik daar echt mijn plek kan verdienen. komen. Ik zit nu voor de tweede keer bij de voorselectie en that’s it.”

Voor het zover is, wil de 23-jarige stopper echter eerst excelleren bij zijn club. “Eerst maar zorgen dat ik weer een goed seizoen draai en mezelf verbeter. Hopelijk komt Oranje dan vanzelf”, vindt hij. De in Capelle aan den IJssel geboren speler heeft tot op heden wel vijf interlands voor Jong Oranje achter zijn naam staan.

Bron: Voetbalzone.nl

4 Comments

 1. Mike

  8 augustus 2012 at 13:09

  Ik vind dat Viergver thuis hoord in oranje. Alleen die vergelijking met Mathijsen vind ik een rare combinatie vind ze totaal niet op elkaar lijken.

  • Jeroen

   8 augustus 2012 at 15:12

   Juist wel joh! Beide goede central verdedigers waar je niet veel over hoort. Ze werken gewoon hard en pakken ook niet zo vaak een kaart. Ik vond Viergever echt een fantastische verdediger.

 2. De echte supporter

  8 augustus 2012 at 22:07

  Ik vind viergever een helemgoede verdediger die in de definitieve selectie van oranje hoort en dan nog meer ervaring gaat opdoen

  • Jeroen

   8 augustus 2012 at 22:32

   Gelukkig hoor je hem niet over vertrekken, maar juist over zichzelf verbeteren. Echt een top gozer. Over twee jaar maakt hij een mooie transfer als hij zo doorgaat. Hopelijk niet naar 020.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *