Altidore: ‘Ik besef ook dat het nog niet goed genoeg is’

By
Updated: augustus 8, 2012

Jozy Altidore kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste seizoen bij AZ. De aanvaller maakte weliswaar vijftien doelpunten, een heel behoorlijk aantal, maar kreeg ook de nodige kritiek omdat hij niet genoeg meevoetbalde. Altidore begrijpt de kritiek, al is hij ‘niet ontevreden’ over zijn eerste jaar in Nederland: “Ik moet vooral constanter worden”, meent de Amerikaan.

AZ nam de 22-jarige Altidore vorig seizoen over van Villarreal, dat de aanvaller al drie keer had verhuurd. “Na al die jaren met verschillende clubs had ik een plaats nodig waar in ik constant ging spelen en me verder zou ontwikkelen”, zegt Altidore tegen Voetbal International. “Ik voel ook dat ik me hier ontwikkel. Als ik mezelf vergelijk met de spits die ik was toen ik hier binnenkwam, ben ik beter geworden. Maar ik besef ook dat het nog niet goed genoeg is.”

Altidore zegt vooral tijd nodig te hebben gehad voor de omschakeling van het 4-4-2- naar het 4-3-3-systeem dat AZ onder trainer Gertjan Verbeek speelt. “Het heeft even geduurd voordat ik dat een beetje begon te snappen, maar ik heb het idee dat het steeds beter gaat. En ik weet dat het goed is voor mijn ontwikkeling. Als ik dít kan, kan ik alles”, aldus de Amerikaan.

Bron: Voetbalzone.nl

7 Comments

 1. Mike

  8 augustus 2012 at 13:14

  Ik heb nog steeds vertrouwen in hem en dat moet hij dit jaar dan ook waar maken eerste jaar is voor elke speler moeilijk zie Rasmus Elm, Moisander. ik vind dat hij met Beerens vorig jaar niet echt goed hebben gepresteerd maar ik weet ook dat beide spelers veel beter kunnen en dat moet ze dit jaar bewijzen.

 2. Mark

  8 augustus 2012 at 13:26

  Ik ben toch van mening dat Boymans misschien wel de basisplaats over Altidore verdient. Hij heeft zich echt bewezen tijdens de oefenduels..

  • Jeroen

   8 augustus 2012 at 15:20

   Klopt! Het is gewoon heel moeilijk. Eigenlijk verdienen ze het beide, want laten we eerlijk zijn… Hij maakte er wel 16 terwijl hij niet in vorm was. Dat zegt toch wel dat hij potentie heeft. Boymans kreeg vorig seizoen toch wel wat speeltijd maar kon niet overtuigen. Het is en blijft een hele moeilijke keus voor Verbeek. Ik denk dat Altidore start en dat Boymans het eerst moet hebben van invalbeurten. Laat hem dan maar bewijzen

   • KeesK

    9 augustus 2012 at 13:55

    Traditioneel gezien speelt de topscorer van de voorbereiding de rest van het seizoen in Jong AZ (ik noem geen naam) dus Boymans wordt met Jong AZ kampioen dit jaar!

 3. Mark

  8 augustus 2012 at 16:48

  Eens.

 4. NHN

  8 augustus 2012 at 21:02

  Laat Altidore gewoon doorgaan waar hij vorig jaar gstopt was. Het was inderdaad niet goed genoeg,nog teveel kansen verprutst. Maar er zat wel degelijk verbetering in,en je zag hem ook meer meevoetballen. Bij alle andere clubs zat hij op een dood spoor, en kon hij naar een tijdje weer weg. AZ is de 1e club waar hij werkelijk weet waar hij aan toe is. Boymans zal de rol van Benschop overnemen,vaak invallen (Verbeek liet Altidore nooit de 90 minuten volmaken), en ook hele wedstrijden spelen gedurende het seizoen. Zijn tijd zal ook nog komen.

 5. De echte supporter

  8 augustus 2012 at 22:04

  Ik ben er voor dat we starten met altidore. Ik vond hem het agelopen seizoen steeds beter voetballen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *