Verbeek: ‘Niks te verliezen tegen Ajax’

By
Updated: augustus 5, 2012

AZ heeft zondag de laatste serieuze test voor de start van de Eredivisie winnend afgesloten. Bundesliga-promovendus Fortuna Düsseldorf werd met 3-1 verslagen, tot blijdschap van Gertjan Verbeek.

De AZ-coach was vooral blij met het spel in de eerste helft, waarin hij zijn ploeg tweemaal zag scoren. “Ik ben tevreden over ons spel in de eerste helft”, reageert Verbeek op de clubsite van de Alkmaarders. “We hadden een heel aardig spelidee, verdedigden goed en maakten twee doelpunten.”

“Fortuna heeft voor rust volgens mij geen kans gehad”, vervolgt hij. “Over de tweede helft ben ik minder tevreden. Mede door de vele wissels was de samenhang weg. Het had zomaar nog 3-3 kunnen worden.”

“Al met al sprak ons spel me aan, maar het blijft een oefenwedstrijd. Het gaat om zondag tegen Ajax. Wij hebben daar niks te verliezen, dus we gaan er gewoon inknallen. Dan zien we wel”, besluit Verbeek. Donny Gorter, Jozy Altidore en Stelios Malezas (eigen doelpunt) scoorden voor AZ. Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. De echte supporter

  6 augustus 2012 at 06:45

  Zeker de eerste helft was een uistekende partij. Az domineerde en had prachtige combinaties. Als we zo tegen ajax spelen dan zie ik az met drie punten naar alkmaar komen.

 2. Ipjotr3

  6 augustus 2012 at 14:52

  Niets te verliezen?
  Wat dacht je van 3 punten!

 3. gerard

  6 augustus 2012 at 21:18

  Hoezo niets te verliezen?
  Verbeek rept zelf over titelkansen als er nog versterkingen bij komen dan moet je niet als klein duimpje zeggen ‘niets te verliezen’.. beetje dom Gert-Jan want AZ heeft nog steeds een zeer goed elftal.

  • Jeroen

   6 augustus 2012 at 22:11

   Helemaal met je eens!! Je hebt alles te verliezen. Je moet gewoon vol voor de drie punten gaan. We hebben geen rasmus elm, maar wel viktor elm die verdedigend sterker is. Met Maher en Martens heb je nog steeds een top middenveld.

 4. Jeroen

  6 augustus 2012 at 22:15

  Even iets anders: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=170351

  Wees blij dat hij uiteindelijk koos voor ajax en niet voor az. Ik weet nog wel dat AZ een bod had gedaan van ruim 5 miljoen euro.

 5. Michiel

  7 augustus 2012 at 07:08

  Tsja, maar spelers mislukken wel vaker bij Ajax. El Hamdoui???

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *