Viergever en Maher opgeroepen voor voorselectie Oranje

By
Updated: augustus 1, 2012

Nick Viergever is één van de talenten die door de nieuwe bondscoach Louis van Gaal is opgenomen in zijn eerste voorselectie. De verdediger van AZ werd woensdag blij verrast door het nieuws.

Viergever reageert op de clubsite van AZ op zijn plaats in de voorselectie. “Ik wist helemaal niet dat de voorselectie van Oranje vandaag bekend zou worden. Ik hoorde het in de bus naar Friesland van Adam Maher. Hij zag op Twitter dat wij tweeën er bij zitten. Een leuke verrassing.”

“Het zegt wel iets dat ik ben geselecteerd door de nieuwe bondscoach. Het betekent dat Louis van Gaal me het afgelopen seizoen heeft zien spelen. Hij is nu wat aan het doorselecteren door jonge jongens bij de groep te halen, zoals bijvoorbeeld ook verdediger Stefan de Vrij”, vervolgde Viergever.

AZ won woensdag in een matig oefenduel met 3-1 van SC Cambuur. Viergever: “We hebben heel hard getraind, soms twee keer per dag. En op momenten dat je krachttraining hebt gedaan en de volgende dag een wedstrijd speelt, dan voel je dat tijdens de warming-up al in je benen. Dan voelen ze zwaar. Moet je gewoon doorheen lopen.”

“Vandaag zag je dat Cambuur fanatieker was dan wij. Dat mag niet, maar dat heeft waarschijnlijk ook wat met onze zware voorbereiding te maken. Dan zijn we wat minder fris”, aldus Viergever, die volgende week zondag de competitie opent tegen Ajax. “Daar kijk ik naar uit. Van mij mag het nu wel beginnen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  1 augustus 2012 at 21:42

  Zo zie je maar.. Maher ook gewoon weer opgeroepen. Laten we hopen dat Van Gaal hem weer met beide benen op de grond kan krijgen. Die zal misschien wel zeggen dat een transfer naar PSV niet nodig is om in beeld te blijven. Van Gaal is geen rat zoals Van Marwijk.

  Overigens ben ik de komende weken op vakantie. Heb wat slechter bereik dus nieuwsberichten zullen wat later op deze site verschijnen 😉

 2. Peejee

  1 augustus 2012 at 21:56

  Misschien een 2e webmaster erbij? Prettige vakantie, Jeroen.!

  • Jeroen

   1 augustus 2012 at 21:58

   Thanks.. solliciteer je bij deze? 😉

   Doe je overigens ook mee met de Fan van AZ poule?

 3. Peejee

  2 augustus 2012 at 17:42

  Ja natuurlijk doe ik mee. Mijn inschrijving is reeds in jou bezit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *