Update: ‘Moisander ziet overgang naar Anderlecht wel zitten’

By
Updated: juli 29, 2012

Anderlecht wil na het vertrek van Matias Suarez werk maken van de komst van een nieuwe verdediger. AZ-speler Niklas Moisander is nadrukkelijk in beeld bij de Belgische club en de Fin staat zelf ook niet afwijzend tegenover een transfer.

“Niklas wil graag naar Anderlecht komen”, zegt zijn manager Sören Lerby in Het Nieuwsblad. “Het is een grote club die een goeie kans maakt om Champions League te spelen en bij Anderlecht zou hij ook weer samenwerken met John van den Brom.”

“Niklas kent hem nog van zijn periode bij Ajax, toen Van den Brom daar met de jeugd werkte. Hij heeft goede herinneringen aan hem.” Anderlecht heeft echter concurrentie. Ajax is al langer gecharmeerd van de Fins international van AZ. Bron: Voetbalprimeur.nl

Update 29/7/2012

“Het klopt dat ik ook graag naar Anderlecht wil. Ik was vorig jaar na onze Europese confrontatie onder de indruk van hun stadion en de geweldige Anderlecht-supporters.”

“Het is een grote club en bovendien hebben ze met John van den Brom een coach die ik goed ken van bij jong Ajax. Hij is een goede trainer”, weet Moisander. “Het is nu aan mij om te wachten tot het echt concreet wordt. Ik weet dat Anderlecht Suarez heeft verkocht en ik hoop dat ze een deel van dat geld aan mij spenderen.”

5 Comments

 1. De echte supporter

  28 juli 2012 at 19:43

  Mooi dat lijkt me ook voo az een mooie oplossing. Niet naar 020 en toch weg voor meer geld. Ik vind het wel jammer, vond het een goeie verdediger. Wel zeuren steeds over een andere lub, maar schijnt tegenwoordig normaal te zijn. Hoewel er zijn ook spelers die at niet doen. Martens bijvoorbeeld. Het is wel te hopen dat ajax van vergever afblijft.

  • Jeroen

   28 juli 2012 at 21:17

   Zo is het maar net! Ik denk dat AZ nu ook moeilijker zal meewerken aan een transfer. We hebben straks al 4 basisspelers verloren (Poulsen, Holman, Elm en wellicht Moisander)… dit kan niet zo blijven doorgaan.

   Wie zullen ze als vervanger halen voor Elm en Moisander?

 2. rucarni

  29 juli 2012 at 09:34

  waarschijnlijk niemand …weeeeeer krijgen we te horen we kunnen het met de jeugd opvangen ….. nou dan weet ik wel wat onze plaats wordt dit jaar 12e 13e dusssss ………

 3. Geert

  29 juli 2012 at 20:15

  Waarom toch altijd weer zo negatief?? Zo goed is Moisander niet… Reijnen is geen waardige vervanger, maar misschien gaat Marcellis wel naar het centrum en gaat Johansson op de rechtsack positie spelen. Of Lam krijgt een kans… Ik heb er wel vertrouwen in!

 4. NHN

  29 juli 2012 at 21:43

  Ik zie het ook niet zo somber in. Vergeet niet dat we Moisander ook maar bij 1e divisionist Zwolle wegplukten voordat hij een basisplaats kreeg in het kampioensteam.
  Ik zou het niet erg vinden als er een vervanger zou komen, maar heb ook wel vertrouwen in de leiding van AZ. Ket en Lam zijn alletwee veelbelovende spelers. Reijnen verdient ook een kans,en Marcellis terug naar het centrum (zijn oorspronkelijke positie) is ook een optie.
  Ik weet ook wel dat AZ moet blijven knokken om aan te blijven haken, terwijl clubs als Twente,PSV en 020 gewoon effe de portefeuille opentrekken. Neemt niet weg dat er meestal goedkopere en goede oplossingen worden gevonden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *