Verbeek verwacht Ajax weer op de koffie

By
Updated: juli 25, 2012

Nu Ajax vanwege de ernstige blessure van Marc Muniesa een streep kan zetten door de naam van de FC Barcelona-verdediger, kijken de Amsterdammers verder. Een van de personen die mogelijkerwijs op de verlanglijst staat bij de regerend landskampioen, is AZ’er Niklas Moisander. Trainer Gertjan Verbeek verwacht dat Ajax zich weer zal melden voor de Finse mandekker.

Eerder deze zomer kon de 26-jarige Moisander, die tot medio 2014 is verbonden aan AZ, ook al rekenen op interesse vanuit de hoofdstad, maar de vraagprijs was Ajax iets te gortig. De club opent het seizoen op 12 augustus mogelijk tegen AZ en Verbeek vermoedt dat de recordkampioen de belangstelling voor die tijd nieuw leven inblaast. “Ajax zal een week voordat wij tegen ze spelen ongetwijfeld een balletje opgooien”, voorspelt Verbeek in NUsport.

“Ajax kennende zal Frank de Boer dan vast en zeker ‘per ongeluk’ iets laten vallen. Dat is Ajax. Die joker wordt wel ingezet hoor, daar ben ik niet bang voor”, aldus de oefenmeester, die duidelijk stelt dat er momenteel geen enkele club concreet is voor aanvoerder. “Maar ik ken de ambitie van Niklas. Als er interesse komt, dan zullen we dat aanhoren.”

“Gelukkig gaat hij uitstekend met de situatie om”, vervolgt Verbeek. “Ik vind hem ook niet afgeleid. Hij is gewoon gefocust. Niklas zegt zelf ook: ‘Er speelt nu niks, dus ik kan alleen maar mijn stinkende best doen in de voorbereiding en er klaar voor zijn als er toch een club komt. En áls dat gebeurt, zijn er nog steeds drie partijen voor nodig om tot een transfer te komen: Niklas, de eventuele nieuwe club en AZ. Wanneer één van die drie het niet zitten, dan gaat het niet door.” Bron: Soccernews.nl

3 Comments

 1. Ipjotr3

  26 juli 2012 at 15:19

  Maher zullen ze voor aanvang competitie ook nog wel noemen.
  020 heeft daar “een neusje” voor, psychologische oorlogsvoering voor een belangrijk duel.

 2. De echte supporter

  26 juli 2012 at 21:43

  Ik heb maher gisteren zien spelen. Hij is nu al de kluts kwijt. Veel balverlies, slechte acie’s. En hij maar denken dat hij zo goed is. Laat hem a.u.b. Nog maar een jaar bewijzen.

 3. De echte supporter

  26 juli 2012 at 21:44

  Moisander viel gisteren positief op. Hij was gewoon erg goed…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *