AZ wint eenvoudig van Istanbul BB: 4-1 (Incl. foto’s)

By
Updated: juli 25, 2012

AZ Alkmaar speelde woensdagavond haar zevende oefenduel tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek bleek ruim te sterk voor het Turkse Istanbul BB (4-1).

De gevierde man was Johann Berg Gudmundsson, die tweemaal het net liet schudden. Ook Jozy Altidore kwam tot scoren, net als Ruud Boymans, die zijn achtste treffer tijdens deze voorbereiding aantekende.

Foto’s

Hierbij een aantal foto’s die ik tijdens het duel heb gemaakt.

 Zal hij vertrekken of niet? Hij speelde overigens niet al te best tegen de Turken. Veel balverlies en weinig goede acties. Wellicht al met z’n hoofd ergens anders?

Het was niet echt druk in Hoorn! Ondanks het mooie weer, maar waarschijnlijk zaten de meeste mensen nog op een terrasje 🙂

Ongevaarlijke vrije trap van Maher

Al snel kwam AZ op 0-1 achterstand. De Turken hadden enkele momenten ervoor ook al een grote kans, maar een schot ging er via de kruising weer uit.

Met Altidore en Viktor Elm hebben we wel meer gevaar bij het doel tijdens corners en vrije trappen.

De eerste helft was Beerens niet heel sterk en verdwaalde vaak in zijn eigen kunstjes. In de tweede helft kwam er gelukkig weer wat meer dreiging van hem af. Toch vind ik zijn concurrent Rosheuvel sterker en beter (op dit moment 😉 )

Laat Beerens maar goed oefenen om zijn mannetje weer te kunnen passeren.

Nieuwe aanwinst Berghuis stond op een wat vreemde plek.. namelijk direct achter de spitsen. Ik kreeg ook het idee dat hij zich hier nog niet helemaal thuis voelde.

Die Rosheuvel heeft het wel laten zien. Wat een aanwinst. Snel, behendig en heeft een leuke voorzet. Als dit de concurrent van Beerens is dan denk ik niet dat Roy het gaat winnen.

Ook Boymans liet zijn voeten nog even spreken door een doelpunt te maken.. Ondanks dat het volgens mij wel dik buitenspel was 😉

Je ziet wel dat Rosheuvel en Haye wat vaker samen spelen. Die konden elkaar wel erg goed vinden. Haye de vervanger van Elm?

Gudmundsson heeft laten zien dat hij toch wel aardig de positie van Holman kan overnemen. Wederom twee doelpunten!!

8 Comments

 1. maarten

  25 juli 2012 at 23:38

  Leuke reportage jeroen, hoe werd er op maher gereageerd eigelijk?

  • Jeroen

   25 juli 2012 at 23:46

   Thanks! Ik zie overigens dat de foto’s niet helemaal lekker worden weergegeven. Heb jij daar ook last van? Als je ze opent zie je ze wel in de “normale” stand.

   Mwah je hoort mensen toch mopperen op hem. Vooral als hij dan weer te snel de bal verliest.

 2. Bradje

  26 juli 2012 at 04:48

  Thanks, Jeroen, bij mij hetzelfde, in de webpage uitgerekt, wanneer je ze opent is de verhouding weer in orde. Ik browse met Chrome.

 3. KeesK

  26 juli 2012 at 14:31

  Waar is Ali Messaoud gebleven? Ik heb nog niks vernomen van hem in de voorbereiding. Geblesseerd soms?

  • Jeroen

   26 juli 2012 at 15:10

   Ja die heeft een blessure en zal nog 4 weken langs de kant staan.

   • KeesK

    26 juli 2012 at 16:30

    Het zit hem ook niet bepaald mee… pfff. Ik hoop dat hij toch nog snel een kans krijgt om zich eens in de selectie in een echte wedstrijd te bewijzen.

    • Geert

     27 juli 2012 at 12:58

     Bij een vertrek van Maher, moet Ali wel de kans krijgen. Ali verdient het in mijn ogen, maar er zitten nog te veel goede spelers voor hem.

 4. de echte supporter

  27 juli 2012 at 12:09

  mooie foto’s. het was leuk om az zo goed te zien spelen. Ja ik vind Maher al niet meer met zijn gedachte bij az….. wat een waardeloos spel had hij

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *