Maher niet blij met AZ en stuurt aan op vertrek

By
Updated: juli 24, 2012

Adam Maher stuurt volgens NUsport aan op een vertrek op korte termijn bij AZ. Aan het begin van de zomer bracht de talentvolle middenvelder naar buiten dat hij bezig was met ‘een mooie club’ en het bleek later om PSV te gaan. Van serieuze onderhandelingen is het echter nog niet gekomen en dat stoort Maher flink. “Kwaad ben ik niet snel, maar je kunt het wel teleurgesteld noemen. Welke afspraken de club niet nagekomen is, dat houd ik voor me.”

Maher zegt erop te rekenen dat hij voor het einde van de transfermarkt nog van club verandert. “Zo denk ik daar zeker over. Ik heb trainer Gertjan Verbeek en technisch directeur Earnest Stewart tijdens mijn trainingsstage bij het Nederlands elftal uitgelegd dat ik weg wil. Of ze er blij mee waren of niet, ík beslis. Het is míjn carrière.”

“Hun reactie was: oké, dan zijn we op de hoogte. Met de trainer had ik een langer gesprek. Ik heb hem gezegd dat ik gewoon toe ben aan een nieuwe stap en PSV heeft interesse”, merkt Maher op. Hij zegt te weten dat AZ hem alleen verkoopt bij een goed bod en hem liefst nog een jaar in Alkmaar laat blijven. Maher echter vindt dat de vertrouwensband beschadigd is. Hij spuit zijn kritiek op de club. “Ik ben volgens mij de minst betaalde speler hier. Vanuit de pers heb ik vernomen dat de club denkt aan buitenlandse transferbedragen, dan weet ik niet waar ze mee bezig zijn.” Bron: Voetbalzone.nl

 

10 Comments

 1. Jeroen

  24 juli 2012 at 09:18

  grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  ik begin mij steeds meer te irriteren aan dit ventje! Komt pas 1 seizoen kijken en denkt gelijk dat hij de man is en even gaat bepalen hoe alles loopt.

  12 miljoen en niet minder! Laat die hufters uit Eindhoven of Amsterdam maar lekker betalen voor hem.

  Overigens wel leuk om te zien dat zowel Ajax als PSV supporters het niet eens zijn met Maher. Ze vinden dat hij gewoon zn kop moet houden en moet spelen. Beetje stoer doen na 1 seizoen al….. en ik maar denken dat hij niet zo was.

 2. Michiel

  24 juli 2012 at 09:32

  Helaas worden talenten tegenwoordig gek gemaakt door lovende pers en allerlei prijzen, het is moeilijk om jezelf te blijven met al die fame. Ik hoop dat Maher snel in de spiegel zal kijken.

 3. AZforever

  24 juli 2012 at 09:56

  Het mag van mij wel wat minder inderdaad. Toch heeft hij wel een beetje gelijk. Het is ook niet fair dat hij nog een laag contract heeft omdat zijn contract is afgesloten voor zijn doorbraak. Het is natuurlijk niet bekend waarom er nog niet verengd is (dit kan ook aan het kamp Maher liggen), maar een verbeterd contract aanbieden is het minste wat AZ moet doen. Maher gaat hier vast niet op in, maar dan kan dat AZ niet meer verweten worden!

 4. piet retief

  24 juli 2012 at 09:58

  je kunt hem niet ontzeggen dat hij al weet hoe het hoort: ‘je grieven via de pers naar buiten laten komen en zo een onwerkbare sfeer creëren in plaats van het binnenskamers houden en een oplossing zoeken’
  Dat zijn de ware sterallures!

 5. Paul

  24 juli 2012 at 10:06

  Jammer, zou hem heel graag nog een seizoen bij AZ aan het werk zien. Denk ook dat dat voor Maher beter is. Op deze manier wordt het de ‘grotere’ clubs wel erg makkelijk gemaakt. Ergens snap ik het niet, zoveel beter vind ik PSV niet. Ik denk dat Maher na 1 seizoen AZ, een veel betere stap kan maken dan naar PSV. En bij AZ is hij doorgebroken, je zou verwachten dat er ergens wat clubliefde verscholen zit.

 6. Dennie

  24 juli 2012 at 11:31

  Dit komt bij voetbalzone vandaan. Als er een site is die roddels verspreiden is het VZ wel.
  Wat een verschrikkelijke site is dat. 100% 020 site en een 100% anti Barca site.

  Verbeek heeft net nog gezegd dat iedereen zich voortreffelijk gedraagt. Die VZ berichten kan je 95% in de prullenbak gooien..

  • Jeroen

   24 juli 2012 at 11:38

   Zover ik weet kwam nujii.nl en VI als eerst met dit nieuws

 7. Mark

  24 juli 2012 at 12:19

  De Benside twitter is hier ook niet blij mee, aantal voorbeelden:

  Beste Gert-Jan, Zet die knul alsjeblieft 4 weken terug in de A1.. Wat een eigenheimertje..,

  We hadden Keneth Perez,Demy De Zeeuw en Mounir El Hamdaoui, en nu lijkt ook @Ad8mmaher zich bij dat rijtje te gaan voegen.

  Wanneer Wernbloom er nog was had je niet eens aan de bak gekomen, Smurf!

  ÚPDATE ! Adam Maher tekent 4-jarig contract bij EXCELSIOR ‘Dit is de stap waar ik aan toe was’

  Maher stort zich op het Wielrennen, Hij heeft zich ingeschreven voor ‘Tour du Labyad’

  Tja Maher zo maak je je natuurlijk niet geliefd.

 8. NHN

  24 juli 2012 at 13:43

  Spelers die tijdens de transferperiode zitten te brullen in de pers dat ze ergens anders naartoe moeten , en zo het sfeertje in de selectie verzieken,vespelen idd hun krediet. Zulke lui moet je lozen (maar dan wel voor een flink bedrag…) Het komt vaak voor dat spelers op zo’n leeftijd na een topjaar, flink terugzakken. Dus…ik zou maar niet zo hoog van de toren blazen als ik hem was. Maar we moeten wel beseffen dat de pers (en zeker zulke roddelblaadjes als voetbalzone) vaak ook maar een olifant maakt van vage geruchten.
  Toch moeten we met z’n allen vrezen voor een vertrek. Bij die vent de zeeuw, geloofde ik het 1st ook niet, dacht dat het allemaal roddels waren, maar het bleek toch het geval te zijn. ik hoop dan ook dat er nog een buitenlandse club komt die gewoon een flink bedrag op tafel legt,hij blij, voor AZ geen ge-touwtrek meer.
  En dan maar hopen dat er weer een nieuwe ster opstaat.

 9. Mozes

  24 juli 2012 at 17:44

  Verkoop 50 % van zijn aandelen aan PSV voor 6 miljoen en laat hem lekker daar spelen. Maher blij, PSV blij, AZ krijgt geld en is verzekerd van grotere transferwaarde.

  Laten we eerlijk zijn. PSV en Ajax verkopen jongens voor 20 mil + en wij voor 5 miljoen. Als we nu Maher nu lossen voor 6 en straks nog is 10 a 15 mil krijgen heb je het beter gedaan dan volgend jaar voor 5 of 6. We zullen ook na een transfer van PSV geld vangen voor zijn opleiding en volgens mij krijgen we dan ook aardig zakcentje bij. Kom je toch uit op een bedrag van misschien 15 miljoen euro en dat is toch het bedrag wat we nu willen vangen?

  Dit soort dingen neem ik spelers echt niet kwalijk. Hij zal bij AZ 3 ton verdienen en gaat bij PSV makkelijk het dubbele verdienen en ik denk zelfs rond de 1 miljoen. Als hij nu naar een commisie stapt weet je dat je kansloos bent. Het mag dan geen sportieve vooruitgang zijn maar financieel kunnen we dat moeilijk winnen. Als ik morgen bij de concurrent mijn salaris kan verdubbelen zal ik dat zeker niet nalaten hoe aardig de mensen ook zijn.

  Wat ik wel jammer vindt van Maher is dat hij de club aan het beschadigen is, die hem ooit een kans heeft gegeven. Waar hij 8 jaar speelt en onlangs nog een meerjarig contract heeft afgesloten. Hij is nu al 3 maanden bezig met dit soort teksten en doet het op de meest ongepaste momenten. AZ grijpt maar niet in. Vorig jaar zagen we hetzelfde met aantal andere spelers zoals Moisander en Romero. Moisander heeft nu van ze fout geleerd en is minder uitgesproken maar Adam lijkt zich te stoten aan dezelfde steen.

  Laat hem lekker oprotten maar doe het slim. Zet hem niet in de 2e want dan wordt zijn zaak alleen maar sterker.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *