Verbeek over vertrekwens spelers: ‘Zolang er niets concreet is zijn deze jongens professioneel’

By
Updated: juli 22, 2012

Gertjan Verbeek is tevreden met hoe de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt voor AZ. De oefenmeester heeft met Adam Maher, Niklas Moisander, Rasmus Elm en Maarten Martens een aantal spelers in zijn selectie zitten die graag zou willen vertrekken, maar daar merkt Verbeek niet veel van. Het viertal doet gewoon hun uiterste best tijdens de trainingen en wedstrijden.

De voorbereiding van AZ verloopt rustig en hoe anders was dat vaak in het verleden, toen sommige spelers zo graag wilden vertrekken, dat deze lastig gingen doen. “Dat is nu niet het geval”, zegt Verbeek tegen Voetbal International. “We weten dat enkele spelers hun ambitie hebben uitgesproken. Maar zolang er niets concreet is, zijn deze jongens zo professioneel dat ze het ego ondergeschikt maken aan het teambelang.”

“Iedereen heeft het momenteel prima naar zijn zin en ook de nieuwe spelers passen zich snel aan”, vervolgt Verbeek. “Maar daar was ik niet bang voor. Wij houden ook rekening met iemands karakter als wij hem aantrekken.” De volgende oefenwedstrijd van AZ is aankomende woensdag, wanneer de Alkmaarders op het veld van het Hoornse Hollandia aantreden tegen Istanbul BB Spor uit Turkije. Bron: Voetbalprimeur.nl

 

2 Comments

  1. De echte supporter

    22 juli 2012 at 21:58

    We doen alsof dat zo bijzonder is, dat mensen zich lijven nzetten voor degene die hun maandsalaris betaald. Klopt meesal rommellen ze maar wat aan. Hieruit blijkt dat AZ het prima op orde heeft. Dit isnhet resultaat dat je ook een karakter van een speler laat meetellen. Compliment

  2. Paul

    23 juli 2012 at 11:22

    Ik hoop dat Verbeek zelf nog heel wat jaartjes in Alkmaar blijft. Echt een geweldige trainer, een die de spelers echt beter maakt. Ik hoop dat we weer een mooi seizoen tegemoet zullen gaan en dat we weer mooi voetbal te zien zullen krijgen in ons AFAS stadion. Denk dat AZ goed bezig is, zowel sportief als financieel. Inderdaad: complimenten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *