Berghuis: ‘Speelstijl AZ spreekt mij enorm aan’

By
Updated: juli 19, 2012

Even leek het erop dat Steven Berghuis zou doorbreken bij FC Twente. De twintigjarige aanvaller werd tijdens het afgelopen seizoen echter verhuurd aan VVV-Venlo en vertrok deze zomer naar AZ.

Berghuis verkoos AZ boven VVV. “Ik voel me toch prettiger in een ploeg die durft aan te vallen. Gertjan Verbeek heeft uitgelegd dat hij met zes man druk wil zetten op de helft van de tegenstander. Dat spreekt mij enorm aan. Bij VVV moesten we steeds inzakken”, vervolgt de vleugelspeler tegenover Voetbal International. “Werd ik meteen vastgezet door drie spelers en kon ik geen kant meer op. Dan ben je in je hoofd te veel met opdrachten bezig.”

“Eerst zag Twente nog genoeg potentie. Maar opeens was een vertrek bespreekbaar. Waarom weet ik niet, ik heb niets meer gehoord. De reden hoef ik ook niet te weten. Ola John verdiende die plek en ik vond het niet erg om op de bank te zitten”, besluit Berghuis. Bron: Soccernews.nl

2 Comments

 1. Bradje

  19 juli 2012 at 21:19

  Hup Steven, je kan het…..

 2. piet retief

  20 juli 2012 at 10:16

  de rust momenteel bij AZ bevalt me wel.
  wellicht nog een of twee wijzigingen maar verder geen stress zoals bij Twente of onze Amsterdamse ‘vrienden’
  nieuwe spelers die aanpikken….
  Deze Berghuis bevalt me ook wel, je zal zien dat hij aan kan haken bij de rest (als de rest niet gaat lopen kloten natuurlijk)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *