Fiorentina over Elm: ‘Hij heeft meerdere aanbiedingen’

By
Updated: juli 18, 2012

Fiorentina wil zich deze zomer erg graag gaan versterken met AZ-middenvelder Rasmus Elm. De Zweed heeft nog een contract voor een jaar en het is nog onduidelijk of hij deze wil gaan verlengen.

“Elm is een hele goede speler,” aldus technisch directeur Marotta. “Maar hij heeft meerdere aanbiedingen.” Daarom is het ook nog onduidelijk of Rasmus gaat kiezen voor Fiorentina. In de tussentijd zijn ze in Alkmaar druk bezig om zijn contract open te breken, want ze zien hem liever niet vertrekken.

5 Comments

 1. gerard

  18 juli 2012 at 17:19

  AZ moet gewoon Elm een 2 jarig contract aanbieden met een clausule dat mocht zich er een Europese topclub aandienen hij dan tussentijds kan vertrekken voor een bedrag van 8 a 10 miljoen Euro.
  Dit is voor Elm interessant gezien hij weet, dat mocht volgend seizoen er wel belangstelling voor hem zijn van de echte grote clubs hij voor een vast bedrag kan vertrekken en AZ heeft alsnog een goede transfer gemaakt maar kan nu verder van zijn diensten gebruik maken terwijl de waarde van de speler niet minder wordt.

 2. NHN

  18 juli 2012 at 19:33

  Dat zou een mooie zaak zijn, elm nog een jaar in dienst, en dan volgende zomer voor een mooie prijs verpatsen. Ik vraag me dan alleen af wat voor salaris Elm dan krijgt, en of hij water bij de wijn moet doen. Volgens mij dateert zijn huidige contract nog net van voordat DSB in ekaar stortte. Het was toen wel een jeugdspeler, misschien dat daarom zijn salaris niet torenhoog is. Verder mag AZ dan best wel wat uitgeven aan een dragende speler, wel met het idee dat hij de volgende zomer voor een goed bedrag kan vertrekken, en ik denk hoe de zaken lopen deze transferperiode met de verdere verkoop van spelers, wat weer geld oplevert. (Moisander,Martens)

 3. De echte supporter

  19 juli 2012 at 00:08

  @NHN ik ben het met je eens. Geef hem iets meer en verwerk ook het idee van gerard erin, dan kunnen we hem misschien behouden

 4. Geert

  19 juli 2012 at 11:24

  Je kan hem een heel mooi salaris geven en ik vind dat AZ die gok moet nemen. Stel hij is nu 8 miljoen waard. Als je hem 1 miljoen per jaar extra geeft en je verkoopt hem over 1 jaar voor 10 miljoen. Dan maak je toch nog 1 miljoen winst. En dan kan je verder komen in de competitie / Europa. 1 miljoen extra is wel erg veel natuurlijk, maar het gaat even om het principe…

  • Jeroen

   19 juli 2012 at 11:49

   Ben het helemaal met je eens. Je geeft hem gewoon een topsalaris en verkoopt hem pas over een jaar.

   Tenzij AZ al een goede vervanger op het oog heeft die een stuk goedkoper is. Dan neem je wel een risico, want je weet niet of een nieuwe speler er gelijk staat. Toch hoop ik op een langer verblijf, maar zoals de echte supporter het al aangaf…. moet hij het wel op korte termijn laten weten. AZ moet ook de tijd hebben om te schakelen zodat de nieuwe speler eventueel nog mee kan spelen in de voorbereiding.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *