‘In balbezit is Moisander zelfs nog beter dan Vertonghen’

By
Updated: juli 17, 2012

Ajax is druk bezig met het zoeken van een opvolger voor Jan Vertonghen en Niklas Moisander staat hoog op de verlanglijst. De Amsterdammers zijn vooralsnog niet van plan om de vraagprijs van AZ op tafel te leggen, maar Barry van Galen is van mening dat Moisander de stap naar de landskampioen prima aankan: “Een betere opbouwer dan Niklas kan ik je niet noemen in de Eredivisie.”

Volgens Van Galen zou Moisander Vertonghen uitstekend kunnen vervangen: “Geen twijfel over mogelijk”, zegt de voormalig middenvelder in NUsport. “In balbezit is hij in mijn ogen zelfs nog beter dan Vertonghen.” AZ vraagt voor Moisander een bedrag van minimaal vier miljoen euro en vooralsnog vindt Ajax dat teveel voor de Fin, die nog een contract voor een jaar heeft in Alkmaar.

Moisander wordt vaak vergeleken met Ajax-trainer Frank de Boer: niet alleen wegens zijn traptechniek, maar ook omdat hij meestal een slippertje per wedstrijd heeft. “Ach, zo’n slippertje… Wat de mensen vergeten is dat dat vaak voortkwam uit het feit dat De Boer altijd de voetballende oplossing zocht. Zo is het met Niklas ook”, zegt Jan Everse echter. “Ik heb hem nog nooit de bal de tribune in zien trappen. Hij is een voetballer om je vingers bij af te likken.”

”Het is niet voor niets dat De Boer zo gek is van Moisander”, vervolgt Everse, die bij FC Zwolle samenwerkte met de verdediger. ”Die wil met hem zijn evenbeeld halen, daar ben ik van overtuigd. Niklas is een topverdediger. Hij heeft alles in zich om te slagen bij Ajax. Die vergelijking met De Boer is natuurlijk een fantastisch compliment. Frank was een van de beste verdedigers die we ooit hebben gekend.”

5 Comments

 1. Mike

  17 juli 2012 at 16:55

  Die Mexicaans vervanger die AZ wou hallen voor Moisander is te duur die willen 4 Miljoen voor Diego Antonio Reyes en AZ wou maar 2 Miljoen betallen dan maar gaan voor Nuytinck.

  Volgens die bron gaan ze ook naar mexico om met hem te spreken en over Kristian Álvarez die de vervanger van ELm moet gaan worden

  • Jeroen

   17 juli 2012 at 18:31

   Heb je een link naar de bron? Lijkt mij niet dat AZ naar Mexico gaat om te scouten. Ze willen toch juist meer richten op Scandinavie? Daar zijn de spelers vaak nog relatief goedkoop

 2. Maarten

  17 juli 2012 at 19:25

  Hoezo vervanger voor elm hij blijft gewoon hoor?

 3. De echte supporter

  17 juli 2012 at 20:10

  We zien het wel wie er blijft of niet. Ik zou geen vervanger in mexico gaan zoeken als ik az was.

 4. Peejee

  17 juli 2012 at 22:01

  Haha.. Altijd lachen met Barry. ahumm..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *