AZ eenvoudig langs FC Presikhaaf

By
Updated: juli 13, 2012

AZ heeft het eerste oefenduel van het vijfdaagse trainingskamp in Hoenderloo met 8-0 gewonnen van FC Presikhaaf. In Arnhem zorgden Johann Berg Gudmundsson (2x), Viktor Elm, Etiënne Reijnen, Erik Falkenburg, Steven Berghuis, Kevin Luckassen en Thom Haye voor de Alkmaarse productie.

Op een half uurtje rijden van het Golden Tulip Victoria in Hoenderloo, waar AZ haar trainingskamp heeft belegd, bevindt zich de club waar de familie van Jhon van Beukering een prominente plaats inneemt. De oud-spits van onder meer Vitesse was dan uiteraard ook aanwezig bij het naar de Eerste Klasse gepromoveerde FC Presikhaaf, waar oud-prof Appie Chaiat in de basis begon.

Basis
In vergelijking met de beginopstelling tegen vv Dirkshorn van enkele dagen terug, startten Erik Heijblok, Niklas Moisander en Ruud Boymans bij AZ in de basis in plaats van Esteban, Nick Viergever en Jozy Altidore. Rasmus Elm, die deze week aansloot bij de training, was deze wedstrijd nog niet van de partij.

Openingstreffer
FC Presikhaaf was geenszins van plan zich in te graven en speelde met aanvallende intenties, hoewel het niet tot grote kansen leidde. Die kansen creëerde AZ wel, maar vooral dankzij uitstekend keeperswerk van Marc te Wit duurde het een half uur voordat Viktor Elm de openingstreffer binnen kon lopen: 1-0.

Moisander
In het kwartier tot de rust trof AZ nog tweemaal doel. Etiënne Reijnen kopte een hoekschop van Johann Berg Gudmundsson binnen (2-0), terwijl Erik Falkenburg een voorzet van Roy Beerens afrondde: 3-0. Tussen die treffers door werd Niklas Moisander met een pijnlijke enkel vroegtijdig vervangen door Jeffrey Ket.

Doelpuntenreeks
Met vier wissels vervolgde AZ meteen na rust de doelpuntenreeks die voor de thee was ingezet. Gudmundsson was verantwoordelijk voor de 4-0 en 5-0, op aangeven van respectievelijk Falkenburg en Adam Maher. Na nog een half dozijn wissels bij AZ zorgde Steven Berghuis (assist Joris van Overeem) en Kevin Luckassen voor de 6-0 en 7-0.

Haye
Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van de jongste speler op het veld. Thom Haye schoot de bal vanuit de middencirkel over de grabbelende doelman van FC Presikhaaf: 8-0. Dat het bij deze stand bleef was mede te danken aan Hobie Verhulst, die in de slotfase van de wedstrijd knap een strafschop van Shiwan Hamdaziz keerde.

Verbeek: ‘Een van de betere wedstrijden’
“Dit was een van onze betere wedstrijden tot nu toe”, concludeerde Gertjan Verbeek na afloop van het duel. We kwamen moeizaam op gang, maar dat het na een half uur nog 0-0 stond, lag vooral aan de keeper. We speelden agressief, zetten goed druk op de bal en kregen kans op kans. Ondanks dat we deze week zwaar hebben getraind, maakten we een goede indruk.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

AZ – FC Presikhaaf 8-0 (3-0)

Opstelling AZ: Erik Heijblok (46. Hobie Verhulst); Dirk Marcellis (60. Milan Hoek), Etiënne Reijnen (60. Thomas Lam), Niklas Moisander (42. Jeffrey Ket), Donny Gorter (46. Giliano Wijnaldum); Erik Falkenburg (60. Thom Haye), Adam Maher (60. Joris van Overeem), Viktor Elm (46. Maarten Martens); Roy Beerens (46. Terrel Ondaan), Ruud Boymans (60. Kevin Luckassen), Johann Berg Gudmundsson (60. Steven Berghuis).

Scoreverloop: 29. V. Elm 1-0, 37. Reijnen 2-0, 44. Falkenburg 3-0, 46. Gudmundsson 4-0, 58. Gudmundsson 5-0, 72. Berghuis 6-0, 86. Luckassen 7-0, 87. Haye 8-0.
Gele kaarten:
Rode kaarten:
Toeschouwers: 1350

Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. Mike

  13 juli 2012 at 13:33

  Toch weer een goal van V. Elm lijkt me zo te horen wel een aanwinst al heb ik hem nog niet zijn spelen. Verder vind ik wel dat Berghuis weinig speelt en dat Gudmundsson in het begin toch de voor keur krijgt. en dat Ondaan veel speelt maar komt misschien door blessuren van ROsheuvel

 2. maarten

  13 juli 2012 at 15:16

  Eriksen praat met ManUnited, Ajax wil Maher als opvolger
  Volgens Sport1 heeft Ajax zijn zinnen gezet op Adam Maher. De getalenteerde AZ’er moet in Amsterdam de opvolger worden van Christian Eriksen, mocht de Deense middenvelder in juli of augustus verkocht worden. Eriksen zou in gesprek zijn met Manchester United, dat nog een of twee nieuwe spelers wil halen gedurende de transfermaanden. Ook PSV maakte eerder kenbaar interesse in Maher te hebben.

 3. NHN

  13 juli 2012 at 16:35

  Geen treffers van Boymans dit keer…jammer. Altidore niet opgesteld??. Ik denk dat die wedstrijd tegen die Turken , de 1e echte krachtmeting wordt. Ben benieuwd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *