Viergever en Moisander moeten de nodige centen opleveren

By
Updated: juli 11, 2012

Niklas Moisander wordt gezien als de topfavoriet om Jan Vertonghen op te volgen bij Ajax, maar voorlopig is die club verre van concreet voor de 26-jarige verdediger van AZ. Moisander ontkent niet dat Ajax in de persoon van Frank de Boer toenadering heeft gezocht, maar sindsdien hebben de Amsterdammers niets meer laten horen. Mogelijk heeft dat te maken met het bedrag dat AZ vraagt.

Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van AZ, bevestigt dat Moisander net als Nick Viergever nog de nodige centen moet opleveren. “Ze liggen allebei nog tot medio 2014 vast. Dus als de interesse concreet zou worden, dan lijkt het me duidelijk dat wij aan zullen sturen op een mooie deal.” Bron: Voetbalzone.nl

8 Comments

 1. Jeroen

  11 juli 2012 at 13:56

  Waarom beginnen ze nu ineens over Viergever??? Neem toch aan dat ze hem niet laten vertrekken naar ajax.

 2. Maarten

  11 juli 2012 at 15:28

  Ze moeten gewoon geld uitgeven aan salaris en langere contracten waardoor ze geen nieuwe spelers hoeven te kopen omdat der sommige spelers weggaan

  • Jeroen

   11 juli 2012 at 15:49

   Tja dat is inderdaad een optie. Helaas weet AZ ook wel dat veel spelers deze club als een springplank zien en daardoor houden ze de salarissen vaak lager en hopen ze veel geld te verdienen met de verkoop van spelers. Vervolgens halen ze weer goedkopere nieuwe spelers en dat blijft zo doorgaan. Je zou verwachten dat ze op een gegeven moment zoveel geld extra hebben dat je het budget kan verhogen… en dat zou kunnen resulteren in betere spelers kopen die er direct staan ipv opleiden.

 3. Maarten

  11 juli 2012 at 17:20

  Ja dat is waar

 4. Mozes

  11 juli 2012 at 17:53

  http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/198969_verbeek-dit-is-heel-sneu-voor-harstikke-fitte-messaoud

  Verbeek: ‘Dit is heel sneu voor harstikke fitte Messaoud’

  AZ moet het de komende vier tot zes weken stellen zonder Ali Messaoud. De middenvelder brak vorig seizoen bij zijn debuut voor de Alkmaarders zijn kaak. Trainer Gertjan Verbeek leeft mee met Messaoud.

  Een MRI-scan wees uit dat de middenvelder een mediale band heeft opgerek. “Aan de ene kant is het een meevaller, maar we zijn Ali toch een tijdje kwijt”, zegt Verbeek tegen Voetbal International. “Dit is dus heel sneu, want hij was hartstikke fit teruggekomen van vakantie.”

  “Ali had doorgetraind en wilde zich echt bewijzen. Nu mist hij sowieso de rest van de voorbereiding”, aldus de trainer van AZ. Messaoud ontbreekt tijdens het trainingskamp van de Alkmaarders in Hoenderloo. Celso Ortiz gaat ook niet mee. “Gezien de hoeveelheid werk die we hebben verzet, valt de schade erg mee.”

 5. rucarni

  11 juli 2012 at 18:12

  hoop toch niet dat ze viergever verkopen hoor dat zou ik de derectie zeer kwalijk nemen..maar de verhalen gaan dat 020 beide spelers willen hebben.

 6. Maarten

  11 juli 2012 at 19:33

  Moisander mag van mij voor 6 miloen naar ajax gaan, zijn contract loopt bijna af, straks speelt hij een stuk minder seizoen of krijgt met blesures te maken, dan heb je spijt van haren op je hooft dat je dat geld niet gevangen hebt,

  hij is ook al iets ouder, en is niet echt foutloos vind ik, ajax gaat er zeker op achteruit, vond vertongen toch echt net een klasse beter.

  Met dat geld kun je mooi een talentvolle verdediger halen bijv. nuijtink ofzo.

 7. gerard

  11 juli 2012 at 21:26

  AZ zal zeker de hoofdprijs vragen voor Moisander en echt niet veel lager gaan zitten.
  De speler heeft nog een contract tot 2014 en als AZ wederom een geweldig seizoen gaat draaien (en waarom niet mochten alles spelers inclusief R.Elm blijven) dan kan het zelfs volgend seizoen nog een geweldig bedrag voor Moisander vragen. Kijk maar eens wat Ajax heeft gebeurd voor het nog slechts 1 jarige contrract van vertonghen.
  Ik denk dan ook dat zowel viergever als Moisander niet te betalen zijn voor Ajax gezien het al bij monde van overmars heeft gemeld geen gigantische bedragen voor spelers op tafel te leggen. Zo lieten ze ook al in een vroeg stadium weten niet meer voor Marsingh op tafel te leggen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *