AZ wint eenvoudig van amateurs met 5-0

By
Updated: juli 10, 2012

AZ heeft in haar derde oefenwedstrijd in de voorbereiding een eenvoudige overwinning geboekt op VV Dirkshorn. De Eredivisionist was met 5-0 te sterk voor de amateurclub, die actief is in de Vijfde Klasse. Ruud Boymans was met drie treffers de grote man bij AZ.

De Alkmaarders openden na ruim tien minuten de score via Adam Maher. De creatieve jongeling pegelde de bal loepzuiver in de kruising. Amper tien minuten later maakte nieuwkomer Viktor Elm op aangeven van Roy Beerens de tweede treffer van de avond.

Na de pauze kwam AZ met een aantal nieuwe gezichten uit de kleedkamer. Tien minuten na rust veroverde Viktor Elm de bal op het middenveld, waarna hij Johann Berg Gudmundsson in staat stelde om Boymans te bedienen. De centrumspits werkte de bal eenvoudig achter de doelman van Dirkshorn. In de slotfase toonde Boymans nog twee keer dat hij een goede afwerker is. De voormalig speler van onder meer VVV-Venlo maakte in de laatste vijf minuten zijn hattrick compleet.

Scoreverloop:
0-1 (11′) Adam Maher
0-2 (20′) Roy Beerens
0-3 (55′) Ruud Boymans
0-4 (85′) Ruud Boymans
0-5 (90′) Ruud Boymans

Bron: Soccernews.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  10 juli 2012 at 21:57

  Die Boymans is lekker op dreef! Heeft er al 5 gemaakt in 3 duels en onze vriend Altidore nog 0… of klopt dat laatste niet?

 2. NHN

  10 juli 2012 at 22:55

  Klopt,Altidore heeft nog niet gescoord. Boymans staat volgens mij op 7 treffers. Tis dus volgens mij wel een afmaker. Verder weet ik niet wat zulke oefenpotten precies voor info opleveren. Ik vind de voorzetten voor de pot nog steeds niet goed. Verder lijkt Viktor Elm me gewoon een goeie aanwinst.

 3. Bradje

  11 juli 2012 at 08:06

  Zuk soort oefenpotjes zeggen nog niet veel. Ik kijk ook uit principe niet meer, als ze tegen amateurs moeten. Dat geloof ik wel. Dat van die Boymans, asl ie dat ook doet tegen een professionele verdediging, dan ga ik er in geloven. Me dunkt dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.

 4. Geert

  11 juli 2012 at 12:18

  Boymans heeft onze eer een beetje gered denk ik? 2-0 ruststand tegen amateurs is niet geweldig natuurlijk. Gelukkig schiet hij er nog 3 in waardoor het toch nog 5-0 is geworden.

 5. Maarten

  11 juli 2012 at 15:31

  Boymans doet het gewoon goed in de voorbereiding maar ik denk dat Altidore tegen goeie clubs toch beter is. Hij kan de bal in hoge druk beter bij zich houden maar Boymans is een betere afmaker. Groeten vanuit het afas stadion

  • Jeroen

   11 juli 2012 at 15:51

   Zit je naar de training te kijken? Of had je even behoefte om het stadion weer te zien :P?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *