Vertonghen hoopt dat Moisander of Viergever hem gaat vervangen bij Ajax

By
Updated: juli 9, 2012

Jan Vertonghen maakt de overstap van Ajax naar het Engelse Tottenham Hotspur. De Belgische verdediger hoopt dat de Amsterdammers AZ-verdediger Niklas Moisander halen als opvolger.

“In Nederland is hij samen met Nick Viergever de beste optie”, zegt Vertonghen in gesprek met De Telegraaf over Moisander. “Ajax heeft iemand nodig die kan meevoetballen en goed is in de coaching. Dat is belangrijk voor deze groep.”

“Ik heb tegen Niklas gespeeld, maar bij Jong Ajax ook met hem. Hij is een heel fijne jongen en bijna perfect tweebenig. Ik hoop dat hij naar Ajax komt”, aldus Vertonghen. Naast Moisander en Viergever worden ook NEC-speler Bram Nuytinck en FC Twente-stopper Douglas in verband gebracht met een overstap naar de regerend landskampioen. Bron: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  9 juli 2012 at 09:29

  Van Viergever blijven ze af!! Laat kaarten-magneet Moisander maar lekker voor 5 miljoen die kant op gaan. Wij halen dan wel Nuytinck op bij NEC. Heb dan het gevoel dat we er zelfs op vooruit gaan.

 2. gerard

  9 juli 2012 at 10:22

  Ik denk dat het wel eens geen speler zal gaan worden vanuit AZ gezien het veruit de duurste opties zijn voor Ajax

 3. Peejee

  9 juli 2012 at 12:09

  Laat Moisander maar lekker verkassen naar Ajax. Alternatieven zijn voorhanden en beslist geen slechtere. 5 mio vragen, heel klein traantje wegpinken voor de bewezen diensten,mooi strikje er om en doei zeggen. Klaar.

 4. NHN

  9 juli 2012 at 12:37

  Blij dat die Vertongen opgedonderd is. Zo krijg je ook meer inzage over wat 020 nu precies wil. Viergever moet je een zodanig prijskaartje aanhangen dat ze meteen afdruipen. Moisander idd een prijs van pakweg 5 miljoen vragen , en dan zien we wel wat ze daar in die UFO willen. Ik zal er geen traan om laten als Moisander weggaat, bovendien zijn spelers die naar 020 willen en gaan bij mij volledig afgedaan.
  Maar het zou idd best zo kunnen zijn dat 020 sowieso schrikt van de prijsvragen , en niet verder wil met het bieden op Moisander of Viergever. In dat geval moet je Moisander, denk ik, verkopen aan een buitenlandse club, anders begint hij weer te zeiken.

 5. De echte supporter

  9 juli 2012 at 19:59

  NHN je hebt gelijk. Hij met naar 020 voor 5 miljoen en dan op de bank of afeschreven worden. Ohoh waar denk je dan aan……
  De gozer zekt toch te veel dus hij moet echt weg

 6. Maarten

  9 juli 2012 at 20:25

  Nee! Waarom doet iedereen toch zo naar over moisander. Ik vind hem een van de beste van az

  • Jeroen

   9 juli 2012 at 22:02

   Ik vind Moisander een aardige verdediger, maar meer ook niet. Hij pakt nog steeds teveel kaarten en maakt onnodige overtredingen. Daarnaast loopt hij al tijden te zeuren dat hij iets anders wilt, dus dan moet je ook gewoon vertrekken. Vraag mij alleen af of het bij ajax gaat lukken. Het is en blijft een slangenkuil

 7. De echte supporter

  9 juli 2012 at 21:45

  Maarten, ik vind het ook een goede voetballer, maar eerst wilde hij naar psv , toen weer, nu naar ajax. Ik vind als je voor een mooie club als AZ speelt dan speel je daar voor met lijf en geest. En dan ben je niet steeds met een andere club bezig.
  Ban mij mag hij blijven,m aar dan graag wel echt willen en minder kaarten pakken.

 8. Maarten

  10 juli 2012 at 07:37

  Ja oké. Dat klopt wel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *