Koenders maakt de overstap van AZ naar Heracles Almelo

By
Updated: juli 6, 2012

Koenders heeft vandaag de overstap gemaakt van AZ naar Heracles Almelo. De verdediger kreeg bij AZ geen nieuw contract en kon daardoor transfervrij vertrekken.

Koenders stond sinds 2007 onder contract bij AZ, maar daar slaagde hij er nooit in om een vaste waarde te worden. Op huurbasis speelde hij voor NEC Nijmegen en Sparta Rotterdam. De afgelopen twee seizoenen verdedigde hij wederom op huurbasis de kleuren van NAC Breda. De verdediger mag zich nu tot medio 2015 speler van Heracles Almelo noemen.

Statistieken

Seizoen Land Club Competitie Wedstrijden Goals
2006/07 Vlag van Nederland Nederland RKC Waalwijk Eredivisie 30 0
2007/08 Vlag van Nederland Nederland AZ Eredivisie 13 0
2008/09 Vlag van Nederland Nederland AZ Eredivisie 8 0
2008/09 Vlag van Nederland Nederland →N.E.C. Eredivisie 14 2
2009/10 Vlag van Nederland Nederland AZ Eredivisie 0 0
2009/10 Vlag van Nederland Nederland →Sparta Rotterdam Eredivisie 13 1
2010/11 Vlag van Nederland Nederland →NAC Breda Eredivisie 23 0
2011/12 Vlag van Nederland Nederland →NAC Breda Eredivisie 25 1
2012/13 Vlag van Nederland Nederland Heracles Almelo Eredivisie    
Totaal 126 4

10 Comments

 1. Jeroen

  6 juli 2012 at 13:25

  Prima! Eindelijk! haha we hebben niet veel aan hem gehad. Hadden we door hem niet een aantal wedstrijden verloren? Daar staat mij nog iets van bij….

 2. markochi

  6 juli 2012 at 13:35

  Mooizo!

 3. KeesK

  6 juli 2012 at 14:31

  Veel plezier heeft AZ niet aan hem gehad in ieder geval. Misschien dat dit onder anderen heeft bijgedragen dat AZ liever geen spelers meer verhuurd? Weer eentje van de loonlijst die waarschijnlijk geld kostte.
  Toch succes gewenst bij Heracles.

 4. NHN

  6 juli 2012 at 19:07

  Hij had een contract tot deze zomer,en kon dus transfervrij overal heen. Het is niet eerder gelukt deze jongen voor een bedrag ergens te verpatsen. Dus volgden die jarenlange uitleenperiodes,zonder het idee daar ervaring op te doen of iets dergelijks, ze moesten ‘m gewoon ergens slijten,terugkeren was onmogelijk. Koenders was een van de leden van onze eigen “kabel”. Hoewel het in mijn ogen geen patser was hoorde hij wel bij de groep, die door Van Gaal, de “rotte appelen” genoemd werden (o.a. de groep Agustien,Donk,Waterman en hemzelf).
  Ook toen Koeman trainer werd, en hij bij het begin zei dat iedere speler een kans verdiende,werd hem waarschijnlijk ingefluisterd door hogerhand dat deze jongens geen kans zouden krijgen. Ze werden bij de aanloop, van seizoen 2009/2010 met oefenpotten al niet eens opgesteld en allevier werden ze verhuurd. Donk is een jaar later (na een verhuurperiode ergens in de kelder van de premier league-West Bromwich dacht ik) de enige geweest die voor een bedrag verkocht is (Club Brugge)
  Koenders was afgelopen seizoen de laatste “rotte appel” die nog op de loonlijst stond.
  Het leek mij persoonlijk, niet zo’n egotripper als Agustien en Waterman. Maar er zijn natuurlijk dingen gebeurd die wij niet precies weten (stappen op het Leidse Plein?-Feessie met de zeeuw z’n vrouw/vriendin?). Hoewel Koenders volgens mij wel degelijk kon voetballen, zou het bij AZ nooit wat worden. Hij was inderdaad na een paar blunders o.a. verantwoordelijk voor de uitschakeling van AZ in de UEFA cup. Uit tegen Nuernberg. Toen hij een paar weken later weer in de basis stond , ging hij bij een thuiswedstrijd tegen NAC de mist in. Vlak voor tijd stond het nog 1-0 , voor een naar een overwinning snakkend AZ. De overwinningen waren al zo spaarzaam in dat rampjaar. Mede dankzij Koenders stond er na het laatste fluitsignaal 1-2 op het scorebord. Na die wedstrijd is het tussen het AZ-publiek en Koenders nooit meer goedgekomen. Ook in z’n AZ-shirt werd hij uitgefloten. De jaren daarna ook in het shirt van NEC en NAC. Hij deed ook nog eens zout op de wonden door voor NAC te scoren tegen AZ, en ik meen dat hij dat in een NEC shirt ook deed (maar dat weet ik niet meer zeker). Hoe dan ook,hij zal daar bij Heracles heel wat minder krijgen dan hij nog jarenlang bij AZ heeft opgestreken. Sindsdien heeft de technische staf wel wat geleerd, vind ik. Met geld wordt niet meer gesmeten (Koenders en consorten waren dus veeel te duur) en schreeuwers worden niet meer aangetrokken.
  Je kunt dus eigenlijk wel zeggen dat met Koenders een hoofdstuk wordt afgesloten.
  Er zijn nog wel wat dure jongens aanwezig, maar die passen wel in het gedragsplaatje van de technische staf. (zo , dit was een aardig epistel)

 5. De echte supporter

  6 juli 2012 at 20:32

  Zo NHN dat is een mooie uiteenzetting. Ik kan me er helemaal in vinden

 6. markochi

  6 juli 2012 at 20:44

  Jongens we gaan WK 2014 winnen, van Gaal <3

 7. De echte supporter

  7 juli 2012 at 07:51

  Dat zou wel een stunt zijn. Ik denk wel dat we weer mooi voetbl krijgen.

 8. Maarten

  7 juli 2012 at 08:47

  Je ziet dat Koenders vorig seizoen maar 1 keer heeft gescoord. Raad eens tegen wie 🙁

  • Jeroen

   7 juli 2012 at 12:05

   Haha laat me raden……..tegen AZ….. 😉 Dat was het duel wat we eigenlijk hadden moeten winnen. Holman had toen in de 2de helft (stond het nog 1-1) ongeveer 2 100% kansen om de winnende te maken. En ja hoor.. in de slotseconde schoot/kopte Koenders de 2-1 binenn boor NAC vanuit een corner.

 9. Maarten

  7 juli 2012 at 17:05

  Schoot

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *