Benschop zag geen perspectief meer bij AZ

By
Updated: juli 4, 2012

Charlison Benschop heeft de overstap gemaakt van AZ naar het Franse Stade Brest. De aanvaller kon van trainer Gertjan Verbeek niet de garantie krijgen dat hij veel aan spelen toe zou komen, in de Ligue 1 ziet hij meer kans op speelminuten.

“Stade Brest wilde mij in de winterstop al huren, maar dat wikde ik zelf niet”, zegt Benschop tegenover het Algemeen Dagblad. “Toen ze onlangs weer kwamen, ben ik een kijkje gaan nemen en dat beviel me zo goed dat ik heb ingestemd. Dat verraste mij, want ik ging er eigenlijk zonder veel verwachtingen naar toe.”

Het is een opvallende transfer, aangezien weinig Nederlanders in Frankrijk spelen. “Klopt. Ik werd direct gebeld door John Verhoek. Hij is de enige andere Nederlander die in Frankrijk speelt. Bij Stade Rennes. John woont op twee uur rijden van me. Dat is fijn. Geen idee hoe het komt dat niet veel Nederlandse voetballers naar Frankrijk gaan. Volgens mij is de Ligue 1 een opkomende competitie.”

Benschop ziet het als een positieve stap, de overstap naar Stade Brest. “In elk geval wilde ik meer spelen dan dat ik afgelopen seizoen bij AZ had gedaan. Gertjan Verbeek kon me niet beloven dat ik meer speeltijd zou krijgen. Bij Brest heb ik meer kans op speelminuten. Bij AZ stond ik er soms een tijd in, maar daarna ook weer niet. Ik kijk terug op een mooie tijd bij de club. Als jonge voetballer heb ik daar veel geleerd.” Bron: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. KeesK

  4 juli 2012 at 13:32

  Het is te hopen dat er meer ruimte voor de spits Benschop is in het Franse spel, want daar ligt zijn kwaliteit. Succes gewenst.

 2. NHN

  4 juli 2012 at 20:01

  Hij verwoordt het weer netjes in de pers. Zoals hij altijd deed. Geen kwaad woord over AZ. Daarom mag ik ‘m ook wel. Hoop dat hij meer succes heeft daar in Brest dan bij ons. Ik ken die club niet echt, ken de havenstad wel, leuke tijd gehad daar.
  Maar ik hoop dat de spelstijl van Brest bij ‘m past, en dat hij op zijn manier z’n goals meepikt.

 3. Jeroen

  5 juli 2012 at 09:55

  LOL – check dit:

  http://www.nu.nl/sport/2851750/ajax-en-fiorentina-akkoord-el-hamdaoui.html

  Dus Ajax koopt hem voor 5 miljoen van AZ.. moet hem een belachelijk salaris geven per jaar (1.8 miljoen ofzo) en verkoopt hem nu voor 850.000 euro. Hoe bedoel je geld weggooien.

  • KeesK

   5 juli 2012 at 12:20

   Het verlost zijn van zijn salarispost is overduidelijk de reden dat Ajax hem voor dat lage bedrag laat gaan. El Hamdaoui zal niet voor (veel) minder salaris bij een andere club aan de slag gaan en niet veel clubs zijn bereid aan zijn wensen te voldoen. Toch ben ik blij voor hem dat hij weer een kans krijgt om te laten zien dat hij het nog steeds in zich heeft. Al is er ook wel wat op hem aan te merken het is een begaafde spits waar AZ veel aan heeft gehad.
   Ook AZ heeft om die reden van salaris spelers gratis of voor weinig de club laten verlaten en koopt om diezelfde reden geen al te dure spelers op.
   Hoeveel grootverdieners hebben ze nu nog eigenlijk?

 4. Maarten

  5 juli 2012 at 12:52

  Rasmus elm verdient in ieder geval veel.

  • Geert

   5 juli 2012 at 17:01

   Zal Elm echt zoveel verdienen? Ik denk dat het wel meevalt eigenlijk. Martens en Moisander lijken me wel grootverdieners. Die komen nog uit een ander “tijdperk”

   • Jeroen

    5 juli 2012 at 17:20

    Volgens mij is Martens nog de enige grootverdiener bij AZ. Zover ik weet valt het best mee wat Moisander krijgt.

    • KeesK

     5 juli 2012 at 19:04

     Jozy Altidore is hoogstwaarschijnlijk de meest verdienende met 1 miljoen euro per jaar maar die wordt (nog) gesponsord door zijn vorige club Villareal. Zie http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=142827
     Daarna Martens schat ik ook zo in, maar wie daar nog bij in de buurt komt? Moisander en Elm waarschijnlijk niet.

 5. maarten

  5 juli 2012 at 14:38

  az loot veendam in het afas stadion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *