AZ start voorbereiding met doelpuntrijke overwinning: 1-9

By
Updated: juli 4, 2012

 AZ is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een doelpuntrijke overwinning. De ploeg van Gertjan Verbeek won dinsdagavond met 1-9 van Hollandia T, dat ter ere van het tachtigjarige bestaan van de club AZ op bezoek kreeg. De 2000 toeschouwers die langs de lijn stonden zagen Steven Berghuis zijn debuut voor AZ opluisteren met twee doelpunten.

Berghuis maakte een week geleden de overstap van FC Twente naar AZ en maakte in de eerste helft zijn eerste goals in dienst van de Alkmaarders. Ook een andere debutant was trefzeker: Donny Gorter, de van NAC Breda overgekomen linksback, benutte een strafschop. Viktor Elm maakte ook zijn eerste speelminuten in het shirt van AZ, maar hij wist niet te scoren.

Bij rust stond AZ al met 1-7 voor: naast Berghuis en Gorter waren ook Ruud Boymans (twee keer, en zijn eerste doelpunt maakte hij al na twintig seconden), Adam Maher en Erik Falkenburg trefzeker. In de tweede helft verscheen AZ met een B-ploeg op het veld en volgden er nog twee doelpunten, die gemaakt werden door Terrell Ondaan en Kevin Luckassen. Bron: Voetbalzone.nl

 

5 Comments

 1. Jeroen

  4 juli 2012 at 09:20

  Jammer dat de tweede helft toch wel een stukje minder was. Dan zie je toch dat de vervangers er waarschijnlijk nog niet helemaal klaar voor zin.

  • KeesK

   4 juli 2012 at 13:06

   Desalniettemin won ook het voornamelijk uit Jong AZ spelers bestaande elftal zijn helft tegen Hollandia en bewaarde de nul. Misschien niet zo overdonderend als de eerste helft maar hoopgevend.
   “Ik was tevreden over zowel de eerste als de tweede helft”, zei Verbeek na afloop.
   Dus wat willen we als fans nog meer dan zo’n goed start!? 🙂

 2. Mark

  4 juli 2012 at 13:16

  Toch leuk dat de nieuwelingen ook meteen scoren 🙂 geeft je toch meteen wat goede hoop

 3. Bradje

  4 juli 2012 at 14:02

  2e helft viel misschien qua doelpunten wat tegen, maar er stond toen bij Hollandia T een andere keeper in doel. Die had meesterlijke reddingen, naar ik begreep.

 4. gerard

  4 juli 2012 at 22:21

  Mikhail Rosheuvel viel uit met een hamstringblessure. Hopelijk kan hij nog wel een gedeelte van de voorbereiding meedoen zodat Verbeek weet wat hij aan deze speler kan hebben die in mijn ogen wel eens kan gaan verrassen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *