Benschop voor vier jaar naar Stade Brest

By
Updated: juli 3, 2012

Charlison Benschop speelt de komende vier seizoenen bij Stade Brest. De aanvaller van AZ kwam dinsdag een vierjarige verbintenis met zijn nieuwe werkgever overeen.

De 22-jarige Benschop mocht vertrekken bij AZ, dat met drie spitsen ruim in de aanvallers zit. Stade Brest profiteert van die overtalsituatie en neemt Benschop over van de Alkmaarders. Eerder kwam de Franse club al tot een akkoord met AZ over de transfersom die betaald diende te worden, dinsdag zette ook Benschop zijn handtekening.

De oud-speler van RKC Waalwijk ziet zijn transfer als een nieuwe kans. Aan zijn eerste bezoek aan Brest hield hij een goed gevoel over. “Daarom ben ik teruggekomen”, zegt Benschop op de officiële website van zijn nieuwe club. “Ik heb op internet wat filmpjes bekeken. De supporters zijn geweldig. De sfeer is hier uitstekend en doet wat Engels aan. Daar houd ik van.”

Ondanks zijn jonge leeftijd voelt Benschop zich rijp voor de stap naar het buitenland. “Het is altijd een beetje eng om naar het buitenland te gaan, omdat alles nieuw is. Maar ik zie het als een nieuwe kans. Ik wil steeds beter worden en ik denk dat ik me hier verder kan ontwikkelen”, aldus Benschop, die zich typeert als een harde werker. “Ik houd van hard werken, ben snel en heb een goed schot. Didier Drogba is één van mijn favoriete spelers.” Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

 1. Jeroen

  3 juli 2012 at 18:28

  Het is beter zo! Eerlijk denk ik dat hij nooit echt het AZ niveau had en daarom is deze stap goed te begrijpen. Laten we hopen dat dit AZ nog wat oplevert qua geld.

 2. Maarten

  3 juli 2012 at 21:23

  Wens hem heel veel succes bij zn nieuwe club, gaan hem niet echt missen maar was geen verkeerde gozer volgens mij dus hoop voor hem het beste.

  Denk niet dat hij heel veel opties had, frankrijk lijkt me niet echt de leukste competitie, maar misschien heeft hij dr wel wat mee.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *