Maher ‘Most Improved Player’

By
Updated: juli 2, 2012

Adam Maher is door TopSportsLab uitgeroepen tot Most Improved Player van het afgelopen seizoen. Uit tests van het Belgische bedrijf, dat op het gebied van fysiek en blessurepreventie ook samenwerkt met andere clubs, bleek dat de 18-jarige middenvelder zich fysiek het meest heeft verbeterd.

Op basis van de door TopSportsLab opgestelde index heeft Maher op de verschillende fysieke parameters, zoals snelheid, wendbaarheid, explosiviteit en fysieke fitheid de beste ontwikkeling doorgemaakt. In de TopSportsLab-index zijn alle clubs die met TopSportLab samenwerken opgenomen, waaronder FC Twente, Roda JC, Beerschot AC, Oud-Heverlee Leuven, de Belgische nationale jeugdploegen en Seattle Sounders FF uit de MLS.

“In de TopSportsLab-index wordt de atletisering van een speler uitgedrukt”, legt TopSportsLab’s Managing Director Carlo Vandekerkhof uit. “Die atletisering wordt vastgelegd in zesmaandelijkse testen. Op basis van alle parameters tezamen, is Maher het beste vooruit gegaan. Wij zijn benieuwd naar komend seizoen, nu er steeds meer clubs op internationaal niveau een beroep doen op de knowhow van TopSportsLab. De TopSportsLab-index krijgt op die manier steeds meer waarde.

TopSportsLab geeft AZ gerichte adviezen naar aanleiding van een reeks fysieke en blessurepreventieve tests. Deze tests vinden om de zes maanden plaats en hebben naast een optimalisatie van de prestaties als doel de blessuregevoelige zones in kaart te brengen en deze via gerichte programma’s te bewerken. AZ en TopSportLab werken samen sinds januari 2011. Bron: AZ.nl

 

3 Comments

  1. Jeroen

    2 juli 2012 at 20:04

    En dat weet hij ook……

  2. Maarten

    3 juli 2012 at 21:20

    hard opweg om ook most irritant player te worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *