Klavan naar FC Augsburg

By
Updated: juli 2, 2012

Het Duitse FC Augsburg neemt Ragnar Klavan per direct over van AZ. De 26-jarige verdediger tekent een contract voor twee seizoenen bij de nummer veertien van het afgelopen seizoen van de 1. Bundesliga. Klavan had bij AZ nog een contract tot 2013.

Ragnar Klavan maakte halverwege het seizoen 2008-2009 de overstap van Heracles Almelo naar AZ. Met Klavan in de selectie won AZ dat jaar het landskampioenschap en het seizoen daarop de Johan Cruijff Schaal. De Estse international kwam in drieënhalf seizoen tot 78 competitiewedstrijden voor AZ, waarin hij niet scoorde. Eerder speelde Klavan voor Valerengen IF (Noorwegen), FC Flore Tallinn en Tulevik Viljandi (beiden Estland).

AZ doet zoals gebruikelijk geen uitlatingen over de transfersom.

Bron: AZ.nl

10 Comments

 1. Mike

  2 juli 2012 at 19:29

  Mooi transfer voor hem Alleen AZ leverd wel weer ervaring in zal er nog een vervanger voor kommen ?

 2. Jeroen

  2 juli 2012 at 19:53

  Ik denk toch wel dat we nu moeten zoeken naar een vervanger. Anders wordt onze verdediging wel erg jong.

 3. Jeroen

  2 juli 2012 at 20:04

  Snel… http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=168321… Nuytinck lijkt mij echt een goede versterking.

  • Mike

   3 juli 2012 at 13:26

   Denk niet dat ze Nuytinck als vervanger hallen voor klavan want Nuytinck is wel zeker een basis speler denk wel dat Nuytinck komt bij een vertrek van Moisander hoop dat Moisander weg gaat want vind Nuytinck een geweldig verdediger dan hebben we de best Centrale duo van nederland Viergever en Nuytinck en dan kan je ook mee doen om de kampioenschap met zo’n sterke verdediging

 4. Mark

  2 juli 2012 at 22:21

  Ik vind dit niet super erg, Nuytinck lijkt me inderdaad wle leuk om te hebben

 5. NHN

  3 juli 2012 at 01:09

  Jammer dat hij vertrekt,want je levert nu idd wat ervaring in. Als Moisander ook vertrekt hou je alleen maar relatief onervaren gasten over. Als moisander vertrekt moet AZ toch echt de markt op voor een vervanger. Reijnen heeft me nog niet echt kunnen overtuigen. (dat kan nog veranderen natuurlijk)

 6. Mike

  3 juli 2012 at 13:28

  Al meld Transferboulevard dat Nuytinck wel de ideal vevanger is en dat Emil Larsen voor 6 Ton naar AZ komt

  AZ Alkmaar heeft een voorcontract met Emil Larsen

  Martens, Maher en Elm hebben alle drie de ambitie te vertrekken maar tot de dag van vandaag is er nog niks gebeurt. AZ wilt niet wachten en de boot missen om een talent te strikken en volgt al tijden Emil Larsen. De talentvolle middenvelder komt op dit nog in actie voor het Deense Lyngby BK.

  De Deen heeft op dit moment nog een contract voor één jaar bij de ploeg die dit seizoen is gedegradeerd van het hoogste podium in eigen land. Hoewel zijn club dus sportief niet goed presteerde, leek hij wel goed te functioneren op het middenveld om de interesse te wekken. Hij wordt samen met Christian Eriksen, Kenneth Zohore, Matthias Jorgensen, die volgend seizoen voor PSV voetbalt en Mikkel Cramer gezien als een van de grootste talenten in eigen land.

  AZ doet graag zaken met clubs die degraderen. Deze talentvolle speler hoeft slechts 6 ton te kosten.

  AZ ziet in Nuytinck de ideale vervanger voor Klavan

  Earnest heeft al vaker laten blijken het te zien zitten in de Oranje jeugdinternational maar wilt nu ook daad bij woord voegen. AZ wilt Bram deze week nog presenteren om hem zo snel mogelijk aan het team te laten wennen. Bram wilt graag Europees spelen en staat open voor vertrek.

  NEC is al flink in prijs gezakt. 4 miljoen werd er in Februari gevraagd maar NEC lijkt nu iets verstandiger te zijn geworden. Bram moet nu 3 miljoen kosten maar AZ rekent erop dat Moisander voor minimaal 5.5 miljoen vertrekt.

  dit zou geweldig zijn jammer dat het een onbetrouwbaren bron is

  • KeesK

   3 juli 2012 at 14:01

   Die Bram Nuytink zou wel een uitzondering zijn voor AZ als ze meer dan twee miljoen knaken voor hem neer zouden tellen. Ik zie het dus zo snel nog niet gebeuren. En Moisander verkopen voor dat genoemde bedrag idem dito.

  • Mozes

   3 juli 2012 at 17:01

   Mike,

   Dat is inderdaad een website waar iedereen iets kan dumpen. Zo kan jij een post plaatsen dat Messi en AZ bijna rondt zijn. Larsen is zeker haalbaar en Bram ook dus dit zou ik best willen geloven.

   Bij elkaar kosten ze minder dan een transfer van Moisander, Elm of Maher dus zou een ideaal zijn.

 7. Geert

  3 juli 2012 at 15:35

  Nuytinck zou geweldig zijn. Maar dan moet Moisander wel weg. Anders mag Moisander van mij op de bank zitten, maar dan zie ik hem liever onnodige gele kaarten pakken bij ajax of psv…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *