Altidore: ‘Stiekem miste ik Alkmaar en AZ wel een beetje’

By
Updated: juli 2, 2012

Terwijl de rest van de groep gefocust de partijtjes afwerkt, wordt Altidore aan de zijlijn aan een individuele fysieke training onderworpen. Vanwege interlandverplichtingen is de Amerikaan een week later bij de groep aangesloten. “Maar ik ben nog nooit zo vroeg aan de voorbereiding begonnen. Meestal had ik veel langer interlandverplichtingen of wist ik als huurling nog niet bij welke club ik zou gaan spelen. Nu voel ik me beresterk en fitter dan ooit.”

“Tijdens mijn vakantie ben ik bij mijn familie en vrienden in Florida geweest”, kijkt Altidore na afloop van de training terug. “Heerlijk om ze allemaal weer te zien. Verse vis eten, gezellig samenzijn: daar geniet ik van. Ik ben weer helemaal ontspannen en klaar voor het nieuwe seizoen. Stiekem miste ik Alkmaar en AZ wel een beetje. Ik hou van mijn leven hier.”

“Het was wel even wennen toen ik vanmorgen in de kleedkamer kwam”, lacht Altidore. “Ineens zag ik Donny Gorter zitten op de plek van Simon Poulsen. Ik keek nog eens om me heen en zag meer nieuwe gezichten. Ik weet wat het is om ergens nieuw binnen te komen. Daarom hoop ik deze jongens goed te kunnen helpen.”

Na een uiterst succesvol seizoen 2011-2012, ziet Altidore uitdagingen voor het nieuwe jaar. “Er is heel veel talent aanwezig bij AZ. Ik verwacht wat van jongens als Thomas Lam en Ali Messaoud. Zelf hoop ik komend jaar een steunpilaar van het elftal te worden. Wat we vorig jaar gepresteerd hebben, wordt moeilijk te evenaren. Maar waarom niet? Het gaat om de teamgedachte. Die is erg aanwezig bij deze club. Tuitjenhorn? Wat is dat? Oh, onze wedstrijd van morgen? Ja, hopelijk de opmaat van weer een mooi seizoen. Je kent het bekende gezegde: ‘It all starts in Tuitjenhorn’.” Bron: AZ.nl

4 Comments

 1. Mark

  2 juli 2012 at 18:38

  Ik vond Altidore altijd wel een redelijke spits, enorm goed schot! Maar met zijn attitude zit het ook wel goed 🙂 Hart van goud!!

 2. gerard

  2 juli 2012 at 19:32

  Het is zaak om de kopsterke Altidore goed via de vleugels aan te spelen op AZ.nl stond bij het artikel over deze Altidore dat Beerens op links goede acties maakte en Rosheuvel ook van zich liet doen spreken.
  Wellicht dan toch Beerens op links en Rosheuvel op rechts.. de oefenwedstrijden van de komende weken zullen veel duidelijk maken hoe Verbeek het wil gaan invullen.

 3. gerard

  2 juli 2012 at 19:35

  AZ.nl
  Altidore wil steunpilaar worden.

  Rosheuvel en Beerens
  Bij het partijspel aan de andere kant van het veld laat ook Rosheuvel zich gelden. Tot tweemaal toe vindt hij op snelheid met een puntgave voorzet een vrijstaande medespeler, om de aanval daarop de bal zelf ongenadig in het dak van het doel te schieten. Niet alleen Rosheuvel etaleert zijn vorm, ook zijn concurrent Roy Beerens laat zien goed uit de zomerstop te zijn gekomen. Vanaf de linkerkant gooit hij er de ene na de andere schaar uit, wat veel desoriëntatie in de vijandelijke achterhoede veroorzaakt.

 4. Jeroen

  2 juli 2012 at 19:52

  Altidore is inderdaad goed bezig om een sterke indruk achter te laten bij de supporters. Ik hou wel van dergelijke uitspraken. Daarnaast is het alleen maar beter dat er nu een spits vertrekt zodat hij gewoon weet waar hij aan toe is. Hij is gewoon de eerste spits van AZ en Boymans zal zich moeten bewijzen. Ben erg benieuwd naar het nieuwe seizoen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *