AZ definitief verlost van curatoren

By
Updated: juni 30, 2012

AZ is per 1 juli 2012 definitief verlost van de curatoren. Vrijdagochtend tekenden Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands en Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart de laatste afrekeningen richting de toezichthouders. Door deze ontwikkeling heeft AZ de vrijheid over de complete bedrijfsvoering terug.

Voor de Raad van Commissarissen (RvC) van AZ betekent dit een inkrimping van vijf naar drie personen. Joop Poelwijk neemt afscheid van de RvC, waarin hij namens de curatoren plaatsnam in een toezichthoudende functie. Ook Maarten Hillenaar maakt niet langer deel uit van de RvC, die vanaf heden bestaat uit René Neelissen, Joop Alberda en Bert Molenaar.

“Voor AZ is dit een historische dag”, aldus Gerbrands. “Niemand had kunnen denken dat na het historische dieptepunt van drie jaar geleden we er nu weer helemaal bovenop zouden zijn. Daar is door veel mensen hard aan gewerkt, iedereen verdient dan ook een groot compliment. We kunnen volledig vooruit kijken en nieuwe doelen stellen: we hopen binnen een paar jaar in categorie 3 van de KNVB te zitten en uiteraard onze sportieve ambities te blijven waarmaken.” Bron: AZ.nl

 

8 Comments

 1. Jeroen

  30 juni 2012 at 09:22

  Gerbrands! Je bent een kanjer! Ik weet zeker dat we zonder jou dit niet hadden kunnen realiseren. We mogen echt ontzettend blij zijn dat we Gerbrands als directeur hebben. Topper!!!

 2. gerard

  30 juni 2012 at 11:09

  Dat betekend neem ik aan vanaf nu dat AZ geen uitverkoopprijzen meer hoeft te hanteren voor zijn topspelers..dus jongens als Maher en Viergever zijn voor Nederlandse begrippen niet te koop!
  Tijden dat topspelers als Dembele, Mounir en Lens voor enkele miljoentjes op te halen waren zijn nu defentief (mag ik hopen) voorbij en kunnen we weer Heereveen prijzen hanteren!

  • Jeroen

   30 juni 2012 at 11:15

   Daar ga ik wel vanuit! Er is geen dwingende noodzaak meer om snel aan geld te komen. Dus vanaf nu is de volle 100% voor AZ bij een eventuele transfer. Voorheen moesten ze toch 33% afstaan aan de curatoren?

   • Kars

    30 juni 2012 at 12:32

    Volgens mij was het zelfs 66%. 33% werd gebruikt voor nieuwe transfers. Heel knap gedaan!

 3. rucarni

  30 juni 2012 at 11:36

  ik neem aan dat vanaf AZ geen uitverkoopprijzen meer hoeft te hanteren voor zijn spelers..dus jongens als Maher en Viergever beerends zijn voor Nederlandse begrippen niet te koop!….dat hoop ik dan maar want lijkt wel of we een leegloop hebben als je alle verhalen moet geloven.

 4. Mark

  30 juni 2012 at 12:35

  GEWELDIG nieuws!

 5. Mark

  30 juni 2012 at 16:46

  Nog een ander leuk nieuwtje:

  Landskampioen Ajax is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een moeizame overwinning. De ploeg van Frank de Boer kwam op bezoek bij hoofdklasser SV Huizen op achterstand en slaagde er pas na rust in om weer op gelijke hoogte te komen, waarna Ajax de wedstrijd met 1-3 wist te winnen.

  Huizen moeilijk ajakkes?

  • Jeroen

   30 juni 2012 at 21:08

   Hahaha top!!! Eerste wedstrijd winnen we gewoon van ze

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *