‘Ajax schakelt over van Moisander naar Viergever als defensieve aanwinst’

By
Updated: juni 29, 2012

Volgens Sport1 geldt Nick Viergever inmiddels als belangrijkste kandidaat om te verhuizen van AZ naar Ajax. De afgelopen maanden dook de naam van Niklas Moisander telkens op als gewenste versterking voor de kampioen, indien Jan Vertonghen zou vertrekken. De aandacht zou nu echter verlegd zijn van de Fin naar diens kompaan achterin.

Begin mei sprak Ajax-trainer Frank de Boer zich uit over de defensieve aanwinsten die hij voor ogen had. André Ooijer stopte na afgelopen seizoen, terwijl Vertonghen toen al nadrukkelijk gelinkt werd aan Tottenham Hotspur en ook de toekomst van Gregory van der Wiel onzeker was. Iets eerder had AZ-directeur Earnest Stewart al officieel bevestigd dat Ajax interesse had getoond in Moisander.

In mei uitte Gertjan Verbeek vervolgens zijn ergernis over de gang van zaken rond zijn Finse mandekker. De trainer merkte op dat Ajax haar oud-speler ‘geil maakte’ met een mooi salaris en dat PSV een te laag bedrag voor hem in gedachten had. De vraag is echter of Moisander zijn transfer naar de Nederlandse top nog wel gaat krijgen. Ajax zou nu overgeschakeld zijn op Viergever.

De 22-jarige stopper uit Capelle aan den IJssel heeft er twee jaar in de AZ-defensie opzitten en speelde 46 duels voor de club in de Eredivisie. Voordien stond hij twee seizoenen onder contract bij Sparta Rotterdam. Viergever, die vijf keer uitkwam voor Jong Oranje, ligt nog tot medio 2014 vast bij de club. Mocht hij weggaan, dan wordt de selectie van AZ verder verzwakt: Brett Holman (Aston Villa) ging al weg en ook Simon Poulsen, Adam Maher en Rasmus Elm lijken voor een vertrek te staan.

Voetbalzone.nl

8 Comments

 1. Mike

  29 juni 2012 at 11:54

  Ik vind dat AZ hem sowieso moet houden word echt een topper voor ons en vind dat ELm ook mag blijven en verder mogen ze iedereen

 2. KeesK

  29 juni 2012 at 12:14

  Het is te hopen dat Viergever, mijn favoriete verdediger en potentiële Oranje speler, zich niet laat verleiden door de 020 penose. Het zou me verbazen als er niet meer (buitenlandse) clubs op hem uit zijn. Zijn vertrek zou een groot verlies zijn voor de AZ verdediging dus ik verwacht dat de vraagprijs in de buurt van Moisander’s prijskaartje zit. Ik meen me te herinneren dat Viergever een voor AZ gezonde Rotterdamse instelling heeft en dus niet zit te wachten op een Amsterdams avontuur. Maar hij zou niet eerste en de laatste zijn die onverwacht uit de hoek zou kunnen komen.

 3. Jeroen

  29 juni 2012 at 12:34

  Oprotten!!! Afblijven van Viergever… Laten we inderdaad hopen dat hij niet naar Anax wil vertrekken

 4. Mark

  29 juni 2012 at 13:29

  AFBLIJVEN EN WEL NU! Godverdomme niet normaal dit, Laat onze spelers is met rust vuile graftakken!

 5. AZ1987

  29 juni 2012 at 13:37

  Optieften met dat wegkapen bij AZ vandaan 020 houd die spelers een zak geld voor en en een paar jaar later zijn allemaal mislukt. Scout lekker ff zelf

 6. Tabe

  29 juni 2012 at 15:10

  Ajax kan weer niet scouten. Tsjongejonge. Het is toch niet te geloven. Wij halen spelers uit de eerste divisie, uit de eredivisie, uit Zweden, uit eigen jeugd.. overal vandaan. Maar Ajax durft alleen spelers te kopen als ze zich al bewezen hebben. Waar blijven die toppers uit hun eigen jeugdopleiding?
  Vijf miljoen voor Moisander. Vijf miljoen voor Viergever. Niet minder. Moisander heeft nog een twee-jarig contract, is een ervaren speler en tweebenig. Viergever heeft ook nog een twee-jarig contract, is ontzettend snel en kan goed opbouwen.
  Als we niet meer dan vijf miljoen krijgen dan eet ik m’n pet op. En Maher moeten we ook niet laten gaan voor minder dan 12 miljoen. En Elm voor niet minder dan 7 miljoen.

 7. Mike

  29 juni 2012 at 19:09

  Gaat niet gebeuren. Als klavan ook vertrekt

 8. Mozes

  29 juni 2012 at 19:22

  Laten we anders ons naam veranderen in de Toekomst. Gelukkig is AZ weer kerngezond en kan het beleid voeren zonder dat ze gedwongen worden bepaalde bedragen aan te nemen om schulden af te lossen.

  Als Klavan gaat zie ik AZ niet niet Viergever verkopen. integendeel dan moeten ze nog een linker centrale verdediger erbij kopen anders ben je niet dubbelbezet. Mocht Moisander gaan dan verwacht ik niet dat AZ gaat winkelen. Met Reinen, Lam en Marcellis heb je 3 jongens die rechtscentraal kunnen spelen. Bij vertrek van Klavan heb je alleen Viergever links centraal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *