‘Klavan gaat AZ verlaten voor FC Augsberg’

By
Updated: juni 29, 2012

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat Ragnar Klavan gaat vertrekken uit Alkmaar voor een Duits avontuur. De verdediger die niet meer kon rekenen op een basisplaats heeft al een aantal gesprekken gehad met de club FC Augsberg. Het zal niet lang meer duren voordat de kogel definitief door de kerk gaat. 

Afgelopen seizoen kwam de linkspoot tot 27 duels waarvan 17 als invaller. Daarnaast speelde hij in de Europa League (8) en KNVB Beker (4) voor AZ, terwijl hij ook nog eens negen interlands speelde voor Estland.

7 Comments

 1. KeesK

  29 juni 2012 at 08:39

  Maakt dit de weg vrij naar de selectie voor Giliano Wijnaldum of moet de technisch directeur weer aan het werk voor deze positie? Ik verwacht dat AZ al rekening hield met een mogelijk vertrek van Ragnar Klavan dus de invulling zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten. Ben benieuwd of AZ hier nog een transfersom voor vangt.

 2. Geert

  29 juni 2012 at 08:47

  Met Wijnaldum en Gorter als linksback is dit gewoon op te vangen natuurlijk.

 3. rucarni

  29 juni 2012 at 10:17

  Snap niet dat az toestaat.dat spelers weg gaan terwijl de training alweer is begonnen. Dan moet je als club gewoon zeggen nu is het klaar en we gaan aan het nieuwe seizoen werken.

 4. NHN

  29 juni 2012 at 11:08

  Voor de linksbackpositie wel. Maar centraal was het vorig seizoen wel een waardige vervanger (vond ik) voor Moisander. En volgens mij gaat die AZ zeker verlaten. Als die nou effe vaart zet achter z’n vertrek (ben er toch op uitgekeken- steeds maar dat gehengel bij andere clubs,vooral bij aartsvijand 020),kan Klavan zich bij AZ focussen op zijn plaats, en kan Augsburg afgewimpeld worden. Kijk, het is geen topspeler, maar hij heeft toch door de jaren heen de nodige ervaring, en dat zal AZ toch ook nodig hebben. Volgens mij moet dan wel z’n contract opengebroken worden,want dat loopt (als ik me niet vergis) tot de zomer van 2013.

 5. Derek

  29 juni 2012 at 11:21

  bedankt voor alles en succes!

 6. Mike

  29 juni 2012 at 11:56

  Zonde want hij is toch ervaren en dan hebbben we straks Wijnaldum en Gorter die dit niveau niet aan kunnen. al vind ik Klavan niks maar toch weer wat ervaring dat we gaan missen

 7. Jeroen

  29 juni 2012 at 12:39

  Het eerste jaar vond ik Klavan echt een topper. Dus snap niet zo goed waarom he nu niet loopt bij hem. Voor mij mag hij een nieuwe uitdaging gaan zoeken. Denk alleen wel dat wij dan een vervanger moeten zoeken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *