Matig AZ laat langs amateurs

By
Updated: januari 22, 2009
Matig AZ laat langs amateurs

AZ bereikte woensdag de kwartfinales van het bekertoernooi, maar dat deed het in een wedstrijd waarin de ploeg volgens trainer Louis van Gaal ,,matig tot slecht” speelde.

De Alkmaarders kwamen tegen de amateurs van Achilles ’29 vroeg op voorsprong, maar beslisten het duel pas in de laatste twintig minuten (3-0). Voor de koploper van de eredivisie maakten Sébastien Pocognoli, Moussa Dembélé en Gill Swerts de doelpunten.

Van Gaal wees in zijn verklaring voor het tegenvallende spel van zijn elftal naar de speelwijze van de tegenstander. ,,Achilles speelde heel behoudend, met vijf man achterin en vier daarvoor. We hebben niet goed gespeeld, maar de moeilijkheidsgraad was door die speelwijze hoog. Daarom kan ik er wel begrip voor opbrengen. We zijn door en maken drie doelpunten, waarvan twee beauty’s. Daar ben ik best tevreden over.”

De verliezende trainer, Eric Meijers, zat er na afloop bij als een winnaar. ,,We gaan hier met opgeheven hoofd vandaan”, lachte de oefenmeester van Achilles ’29. ,,Vooraf maakten we ons geen enkele illusie voor deze wedstrijd. We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld en er tot de zeventigste minuut een echte wedstrijd van gemaakt”, aldus Meijers

Bron: De Pers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *