Gorter over AZ: ‘Dit is een prachtige stap’

By
Updated: juni 27, 2012

Eredivisielive weet te melden dat Gorter van NAC Breda een contract voor vier seizoenen tekent bij AZ. De speler zal de vacature van Poulsen overnemen die gratis vertrekt. Bijzonder van deze transfer is dat Gorter in Breda niet meer kon rekenen op een basisplaats.

BN De Stem meldt dat Gorter nog deze week een contract voor vier seizoenen tekent in Alkmaar. AZ, dat Poulsen transfervrij ziet vertrekken, en NAC bereikten dinsdag een akkoord over de transfer van de voetballer, weet de krant. “Dit is een prachtige stap in mijn loopbaan. Bij AZ kan ik me verder doorontwikkelen als linksachter”, zegt de voetballer in kwestie over zijn naderende transfer.

NAC, dat eerder Robbert Schilder en Ömer Bayram zag vertrekken, strijkt een transfersom op voor Gorter. De voetballer wordt woensdag gekeurd in Alkmaar, waarna zijn overstap definitief afgerond kan worden. Gorter, al jaren speler van NAC, kwam in de jeugd eerder uit voor PSV. NAC wil het vertrek van de verschillende selectiespelers compenseren met de komst van zes versterkingen.

 

 

12 Comments

 1. Mark

  27 juni 2012 at 00:27

  Toch wel bijzonder dat een wisselspeler bij NAC bij ons een basisplaats kan verwachten? Tenminste dat neem ik aan

 2. maarten

  27 juni 2012 at 05:21

  Ja dat we’ll, kan goed uitpakken zie Schaars, was ook wissel bij vitesse tog?

 3. Michiel

  27 juni 2012 at 07:13

  Wat is er gebeurd met onze scouts in het buitenland?

  • Jeroen

   27 juni 2012 at 08:37

   AZ heeft eerder aangegeven graag meer met Nederlandse jongens te gaan werken. Ze willen zich gewoon weer gaan focussen op talent van eigen bodem. Dat vind ik overigens een zeer goede zaak.

   • Mozes

    27 juni 2012 at 21:10

    Iemand van 24 of 25 die bij NAC niet in de basis staat mag je geen talent noemen.

    Jeroen, reden waarom ze dat zeiden is puur financieel en misschien beetje goodwill kweken bij de locals. Het ging AZ meer op de buiten de EU salarissen maar dat wilt niet zeggen dat ze zich beperken tot Nederland.

    Onze betere spelers kwamen juist niet uit Nederland als ik me zo voor de geest haal tenzij je ver in de tijd teruggaat. Je moet een speler halen op basis van kwaliteit en niet afkomst. Dat zou heel dom zijn want ons kleine landje wordt al dag en nacht gescout door topclubs uit binnen en buitenland. Jongens die hier een beetje wat kunnen gaan ook vroeg weg. Zie nu Maher, zie Ozzy, zie die lading Feyenoord jeugdspelers bij Man City en Chelsea.

    Ook voor AZ als naam is het goed dat zo’n Romero een tijdje hier is of Moreno. Tijdens het WK stond het mooi achter hun namen in kranten en websites. AZ Alkmaar in de basis bij Argentinië. Je moet ook aan je merk denken en dan zijn zulke jongens de investering waard op te halen.

    Hoe denk je dat PSV in Brazilie zo populair was decenia lang en de naam Ajax over de hele wereld bekend is. Zoiets moet je opbouwen en zoals Man United doet is het niet verkeerd om is een Aziaat erbij te halen met potentie. Als zo’n gastje het hier goed doet gaan daar de camera’s ook draaien.

    Honda en Park zijn niet de enige Aziaten die kunnen voetballen. Zelfs bij Inter duiken ze op en nu Kagawa bij Man United.

 4. rucarni

  27 juni 2012 at 07:52

  ook dit heb ik nog niet zo lang geleden voorspeld ….we gaan qa scouts ook achter uit hoor of we zijn steeds te laat of willen niet genoeg betalen …..tja dan houd het op he en blijven er alleen de mindere spelers over .en weer zeg ik het ….BEETJE JAMMER AZ .

 5. Geert

  27 juni 2012 at 07:55

  Zit je te wachten op 2e rangs zuid-amerikanen zoals Ortiz? Verbeek zit liever Westerse jongens denk k. En Gorter is geen verkeerde speler volgens mij. Ik heb wel vertrouwen in hem, maar of het een echte linksback is?? Volgens mij is het meer een middenvelder, zoals al onze verdedigers…

 6. azdc

  27 juni 2012 at 09:35

  Poulsen was ook geen linksback maar aanvallende middenvelder. Pas toen hij was omgeschoold tot linksback werd hij waardevol voor AZ. Dat heeft ook even geduurd. Dit is het plan dat AZ nu met gorter heeft. Moet uieindelijk een back opleveren die ook aanvallend sterk is. Lijkt mij geen verkeerde aanpak, kost alleen wel even wat tijd. Gorter lijkt mij helemaal niet zo verkeerd om dit mee te proberen. En als het niet likt ben je niet veel geld kwijt.

 7. Maarten

  27 juni 2012 at 12:10

  Jongens het hoeft niks te betekenen dat hij geen basisplaats had bij NAC. Misschien past hij wel beter bij de speelwijze van az

  • Mozes

   27 juni 2012 at 20:28

   Dus de volgende Zidane kan op de bank zitten van de Graafschap?

   Sorry maar als je een beetje kwaliteit hebt sta je bij NAC in de basis. ”Speelstijl” is louter onzin. Alsof je als back bij NAC andere dingen moet kunnen als bij AZ?

   Je haalt bankspelers weg bij grotere en betere clubs, niet bij een NAC Breda.

 8. KeesK

  27 juni 2012 at 14:45

  AZ probeert alles zuinig in te vullen. Tot nu toe lukt dat zo te zien erg goed en is het aan Verbeek om er degelijke spelers van te maken. Ik ben benieuwd en na een paar wedstrijden zullen we weten of deze Zeeuwse aanpak werkt of dat er misschien toch wat meer poen besteed had moeten worden.

 9. Geert

  27 juni 2012 at 20:41

  Hij komt als linksback. NAC heeft Schilder daar al, deemingen zijn over hem verdeeld, maar vind het een goede back.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *