De Winter over aanstaande transfer: ‘AZ een droom’

By
Updated: juni 26, 2012

Yves De Winter tekent dinsdag voor drie seizoenen bij AZ. De Belgische doelman is officieel nog niet in Alkmaarse dienst, maar reageert alvast verrukt op zijn transfer.

“Hiervoor ben ik vorig jaar naar Nederland getrokken”, zegt de goalie van De Graafschap in de Gazet van Antwerpen. “Toen ik van Westerlo naar De Graafschap ging, hoorde ik: ‘Hij zet een stap terug en was beter gebleven.’ Niets was minder waar. Het niveau in Nederland ligt een stuk hoger dan in België. Dat heb ik zelf ervaren.”

In Doetinchem, waar hij degradeerde naar de Jupiler League, kreeg De Winter genoeg werk om zich te onderscheiden. “Ik gaf elke wedstrijd het beste van mezelf en was vaak ‘man van de wedstrijd’. Dan word je opgemerkt. Ik raakte niet in paniek bij de degradatie. Ik wist dat er aanbiedingen zouden volgen.”

Een overgang naar AZ, waar hij moet gaan concurreren met Esteban Alvarado, is het summum voor De Winter. “Dat uitgerekend AZ kwam aankloppen is een droom die in vervulling gaat. AZ speelt niet alleen Europees, maar werkt ook heel professioneel. Dat spreekt me enorm aan”, vertelt de 25-jarige sluitpost. Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

  1. Mark

    26 juni 2012 at 17:44

    Lees net dat Danny Gorter misschien naar AZ komt

  2. Mark

    26 juni 2012 at 17:45

    Oh en even OT natuurlijk: Ik denk dat deze jongen een goede 2de keeper wordt, ik denk dat 1ste keeper wat te hoog is gegrepen voor hem bij AZ.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *