Berghuis tekent voor vijf jaar in Alkmaar

By
Updated: juni 26, 2012

AZ heeft dinsdagmiddag Steven Berghuis vastgelegd. De 20-jarige aanvaller komt over van FC Twente en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2017. Berghuis sluit direct aan bij de eerste training. “Het voetbal van AZ past bij mij.”

De in Apeldoorn geboren Berghuis genoot zijn jeugdopleiding bij Go Ahead Eagles. De afgelopen twee seizoenen kwam de linkspoot tot acht competitieduels voor FC Twente, dat hem de tweede helft van het seizoen 2011-2012 verhuurde aan VVV-Venlo. In Limburg speelde Berghuis zestien keer in de hoofdmacht, waarin hij twee keer scoorde.
“Tijdens mijn vakantie in Portugal kreeg ik van mijn zaakwaarnemer Louis Laros te horen dat FC Twente en AZ er onderling uit waren over de transfersom”, zegt Berghuis na het zetten van zijn handtekening. “Vervolgens heb ik zelf niet meer getwijfeld. Ik heb voor vijf jaar getekend met een bepaald doel: mezelf ontwikkelen als voetballer en als mens. Dat moet in een nieuwe omgeving en onder deze trainer wel lukken. Afgelopen jaar heb ik naar mijn idee niet zo’n goed seizoen gedraaid in de Eredivisie. Daarom vind ik het extra mooi dat AZ me toch wil hebben.”

Berghuis: “Ik vind dat AZ altijd mooi voetbal speelt: combinaties en veel op de helft van de tegenstander. Dat past bij mij. Ik ben zelf een aanvaller die ook op het middenveld kan spelen, die niet super snel is maar wel goed is in de combinaties. Ik denk dat ik met mijn creativiteit van waarde kan zijn als we veel op de helft van de tegenstander spelen.”

“Steven kan goed tussen de linies spelen en heeft een heel goede techniek”, omschrijft Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart de buitenspeler. “Steven heeft voor meerdere jaren getekend omdat wij enerzijds het vertrouwen in hem willen uitspreken en anderzijds om te zorgen dat hij zich goed kan ontwikkelen. Dat past helemaal in de visie van AZ. We waren na het vertrek van Brett Holman op zoek naar een specifieke linksbuiten. Steven is al met al echt een aanwinst voor AZ.” Bron: AZ.nl

2 Comments

  1. Jeroen

    26 juni 2012 at 14:13

    Zo…voor 5 jaar! dat is best lang. Ik denk dat we toch wel een goeie hebben aan hem. Verbeek kan er vast een goede aanvaller van maken.

  2. Mark

    26 juni 2012 at 17:31

    Das geen proefperiode zeg o.0 Blijkbaar zien we wel wat in hem, ik heb er zeker vertrouwen in!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *