‘Transfer van Berghuis naar AZ in afrondende fase’

By
Updated: juni 25, 2012

Vorige week werd bekend gemaakt dat AZ aan het onderhandelen was met FC TWente over een transfer van Steven Berghuis. Naar verluidt zijn beide clubs er wel uit, maar is de transfer nog niet beklonken. Voetbalprimeur.nl weet te melden dat de transfer wel in een afrondende fase zit. Het schijnt dat beide partijen nu bezig zijn met de laatste details.

AZ zoekt nu alleen nog naar een vervanger van Simon Poulsen, die transfervrij is vertrokken maar nog geen nieuwe club heeft.

Statistieken

Seizoen Club   Competitie Competitie Beker Internationaal Overig Totaal
Wed. Dlp. Wed. Dlp. Wed. Dlp. Wed. Dlp. Wed. Dlp.
2010/11 FC Twente Vlag van Nederland Eredivisie 1 0 0 0 0 0 0 0 1 0
2011/12 7 1 2 4 5 0 1 0 15 5
Club totaal 8 1 2 4 5 0 1 0 16 5
2011/12 VVV-Venlo Vlag van Nederland Eredivisie 16 2 4 2 20 4
Club totaal 16 2 0 0 0 0 4 2 20 4
Carrière totaal 24 3 2 4 5 0 4 2 36 9

Hier een leuke compilatie over Berghuis:

13 Comments

 1. Jeroen

  25 juni 2012 at 17:13

  Leuk interview! Denk dat hij wel van waarde kan zijn voor AZ. Hij zegt ook ergens: “Denk dat ik fysiek nog wat sterker moet worden.” hahaha welkom bij AZ en Verbeek 😉

 2. Tabe

  25 juni 2012 at 17:14

  Cool! Ze hebben wel even zitten onderhandelen. Dus Berghuis zal wel echt om een kans hebben gevraagd. Maar daar hoeft ie niet bang voor te zijn. Als ie gewoon hard werkt op de trainingen en in het krachthonk, dan gaat Verbeek hem zeker een keer brengen. Maar voorlopig zal Gumundsson wel de voorkeur krijgen.
  AZ had en heeft niet zo’n brede selectie als Twente, dus vroeg of laat zal hij speeltijd krijgen. Ik hoop alleen dat ze bij AZ wel hebben gezegd dat ie er zelf ook voor moet werken.

 3. Mark

  25 juni 2012 at 17:17

  Deze jongen komt hier wel goed op zijn plaats bij AZ gok ik 😉

 4. Tabe

  25 juni 2012 at 17:18

  Inderdaad een leuk interview. Het is ook een beetje openhartig. Niet de cliches, zoals gewoonlijk.
  Dit is natuurlijk een enorm belangrijke periode voor zo’n jongen. Hij kan eindigen bij een topklasser, maar hij kan ook nu hard gaan werken en een beetje de wind mee hebben. Vaak zie je dat spelers wel een goeie techniek hebben, maar niet het fysiek of niet de mentaliteit of niet de fitheid hebben, waardoor ze een professionele carriere mislopen. En ook bij Berghuis is het nog niet zeker of hij het wel gaat redden. Hij moet er wel voor blijven werken. Ik hoop dat ie dat zelf ook door heeft. En daar lijkt het wel op in dat interview.

 5. Mike

  25 juni 2012 at 17:18

  Vind het ook een goeie aankoop voor AZ hopelijk haalt Verbeek alles uit deze jonge dan kan het nog wel is een topper worden.

  Nu Nog een Linksback Buttnar zou wel gewoon kunnen al moeten ze dan wel geld op de tafel neer leggen maar dat is het zeker waard als Fulham 2 Miljoen bied dat zou AZ ook kunnen betalen voor hem had een veel hoger prijs verwacht iets van 5 Miljoen ofso

 6. Jeroen

  25 juni 2012 at 17:20

  Hoorde net in een ander interview dat hij al twijfelde bij het ondertekenen van zijn contract bij Twente. Hij wilde meer speelminuten en de kans daarop was erg klein. Ze zagen hem meer als een stagiair bij het eerste ipv een volwaardige speler. Adriaanse bracht daar verandering in en daarom ging hij ook vechten voor een plek. Toen die weer snel weer ontslagen zag hij de bui al hangen en dat zal een reden zijn dat hij naar AZ wilt. Daar krijgt een jonge speler wel direct een kans.

 7. gerard

  25 juni 2012 at 17:34

  Een grote teleurstelling deze transfer. Had echt gehoopt op meer power en kracht van Wildschut. Dit vlieggewichtje wordt het niet dat kan ik je nu al zeggen.

  • Jeroen

   25 juni 2012 at 18:27

   Wildschut zal een stuk duurder zijn dan Berghuis… Daarnaast kan Verbeek meer sleutelen aan Berghuis zodat hij straks voor meer geld verkocht kan worden… Misschien dat hij er niet gelijk staat, maar dat is dan het risico. Het kan ook zomaar zo zijn dat hij direct vlamt in het elftal 😉

   • rucarni

    26 juni 2012 at 10:09

    Ja jeroen wel duurder maar ook beter denk ik … ben het wel echt met gerard eens hoor… we verliezen veel duel kracht met holman en poulsen en als je er een jong iemand neerzet die fysiek nog moet groeien dan ga je achter uit i.p.v. vooruit. maar we zullen zien hoop dat hij groeit en zich op snelheid kan laten zien.

 8. gerard

  25 juni 2012 at 20:13

  Klopt Wildschut is een stukje duurder maar zou met een beetje onderhandelen toch wel haalbaar zijn geweest voor 1,5 miljoen. Je kunt dan wel een Berghuis halen voor enkele tonnen maar daarintegen heeft eerste genoemde veel meer potentie om bij AZ door te kunnen breken en na een drietal seizoenen weer met winst doorverkocht kunnen worden. Ik zie dat eerlijk gezegd niet bij Berghuis gebeuren die zowel bij Twente als VVV geen basisplaats kon afdwingen.

  Voetbalsite ‘The Skybox’ heeft afgelopen seizoen iedere dinsdag de Nederlandse voetbaltalenten onder de loep genomen. Opvallend was dat men in den beginne erg hoge verwachtingen had toen Berghuis kon debuteren onder Adriaanse maar toen men aan het eind van het seizoen de uiteindelijke balans op ging maken van welke spelers de Nederlandse bondscoach het in de toekomst moet gaan hebben Berghuis als de grootste tegenvaller uit de bus kwam rollen en juist Wildschut als de nieuwe grote naam naar voren kwam.
  Financieel zal Berghuis weinig risco met zich meebrengen maar wil AZ blijven doorgroeien met echte ruwe diamanten die geslepen ‘kunnen’ worden zou Wildschut meer op zijn plaats zitten.
  Jammer dat AZ geen risco wil nemen en op safe wil spelen ik weet niet of dit ook sportief opgaat!

  • rucarni

   26 juni 2012 at 10:11

   helemaal mee eens gerard …niks aan toe te voegen ..erg jammer van az.

 9. gerard

  25 juni 2012 at 20:16

  Hier een terugblik op ‘dinsdag, talentendag’. Met oa. Wildschut en Berghuis.
  http://deskybox.wordpress.com/2012/05/08/dinsdag-talentendag-een-terugblik/#more-721

 10. rucarni

  25 juni 2012 at 23:06

  hmmm dacht dat dat ondertussen wel eens rond zou zijn zeg ….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *