‘Heerenveen en AZ in de race voor Veldmate’

By
Updated: juni 21, 2012

AZ en Heerenveen zitten beide te azen op Sparta verdediger Jeroen Veldmate. In eerste instantie zou de verdediger terugkeren naar Groningen, maar hij wilde geen contract ondertekenen toen hij hoorde van de interesse van AZ. De club uit Alkmaar ziet in hem de perfecte vervanger voor Moisander die mogelijk gaat vertrekken. Naast AZ zou nu ook Heerenveen zich hebben gemeld.

Van Basten ziet namelijk in Veldmate de ideale versterking voor de defensie. Het schijnt dat de verdediger al contact heeft gehad met Heerenveen en een contract kan ondertekenen voor 4 seizoenen.

Benieuwd voor welke club hij gaat kiezen. Wat denken/hopen jullie?

16 Comments

 1. Tabe

  21 juni 2012 at 11:32

  Ik ken hem niet goed, maar het schijnt een groot talent te zijn. En dan moeten we er als de kippen bij zijn. Hoe oud is ‘ie eigenlijk?
  Een vertrek van Moisander is niet verkeerd. Het is wel een uitstekende speler voor ons, maar op deze leeftijd en op dit moment is hij het meeste waard. Als je iets voor hem wilt vangen, dan moet het nu. Volgend jaar is ie weer een jaar ouder en heeft ie nog maar een éénjarig contract. Nu nog een tweejarig contract als ik het goed heb.

  • Jeroen

   21 juni 2012 at 11:36

   Hij wordt 24 in november.

   Ik ken hem ook niet goed genoeg. Ik zie wel dat hij afgelopen seizoen 6 doelpunten heeft gemaakt voor Sparta. Dat is toch best een hoop voor een verdediger. Het dubbele van Beerens 😉

   Moisander moeten we inderdaad nu verkopen. Ik vind het een aardige verdediger maar meer ook niet. Het is en blijft een kaartenmagneet. Soms van die oliedomme overtredingen waar hij dan weer een kaart voor pakt. Laat hem maar lekker naar Ajax gaan. Wat mij betreft mag Lam het wel eens proberen.

 2. AZforever

  21 juni 2012 at 12:18

  Met Jeroen eens, Lam er in gooien. Zeker als de prijs van Veldmate nu omhoog schiet door de interesse van Heerenveen. Overigens is die Veldmate wel een groot talent, maar niet binnen halen ten koste van alles!

 3. Thom

  21 juni 2012 at 13:22

  Gewoon halen, Lam kan best nog een jaartje in de luwte groeien.

  • Jeroen

   21 juni 2012 at 14:46

   Lam mag wat mij betreft wel wat speelminuten krijgen, maar we moeten sowieso versterking hebben in de verdediging als Moisander gaat vertrekken. Dus inderdaad laten we deze kerel dan maar halen.

 4. Mozes

  21 juni 2012 at 17:00

  AZ zal vast geen concrete belangstelling hebben voor Jeroen Veldmate. Het is een linksbenige verdediger en dus niet geschikt om Moisander te vervangen indien hij vertrekt.

  AZ heeft al een tijdje de vervanger van Moisander in huis en hij heet Marcellis. Waarom denk je anders dat AZ een rechtsback aantrekt in de winter? Zodat Marcellis bij vertrek kan doorschuiven naar zijn favoriete plekje en ook de plek waar hij in eerste instantie voor gehaald is. Daarachter heb je nog Lam en Ethienn dus rechtsbenige genoeg.

  AZ heeft achterin lengte nodig. Marcellis is in mijn ogen nog te licht om net als Moisander de pot achterin dicht te houden. Je zou naast Viergever eigenlijk een rechtbenige beul van 1,90 moeten neerzetten zodat Johansson vanaf rechts kan aanvallen.

 5. Max

  21 juni 2012 at 17:53

  moisander is ook links

  • Mozes

   21 juni 2012 at 21:21

   Dat is leuk voor Moisander maar bij zijn vertrek valt er een gat op die positie. Op de plek waar je normaal gesproken een rechtsbenige centrale verdediger hebt staan.

   Dan lijkt het me niet logisch op NOG een linksbenige verdediger erbij te halen. Tenzij het een linker vleugelverdediger is.

 6. Mark

  21 juni 2012 at 18:48

  Kan wel is wat zijn

  ps. Ik heb dan toch mijn account aangemaakt onder mijn naam in plaats van Markochi 🙂

 7. Jorno

  21 juni 2012 at 19:03

  Haal die Veldmate maar, schijnt een zeer groot talent te zijn en dan mag Moisander wel weg. Ik vind hem toch zwak en maakt domme overtredingen waar meestal wel geel of rood voorstaat. En laat Lam maar een paar keer invallen. Kan hij ook Viergever vervangen.

  • Mozes

   21 juni 2012 at 21:24

   24 jaar en speelt in de Jupiler Leag bij Sparta…sorry maar we kunnen niet spreken van een ”zeer groot talent”. Als ik zeer groot talent hoor moet ik namelijk denken aan Maher die op ze 17e debuteerd in Europa en op ze 18e een basisplek heeft bij een club in de top van de Eredivisie.

   • Jeroen

    21 juni 2012 at 22:27

    Daar heb je wel een goed punt. Hij is al 24 en kan je iemand dan nog een groot talent noemen in de wereldwereld? Dan zou je hem moeten halen voor een basisplaats met Lam eventueel als vervanger. Dan moet hij toch wel een aardig niveau hebben om bij AZ een basisplaats te krijgen. Moet eerlijk zeggen dat ik te weinig over hem weet dus kan er niet over oordelen.

    Als het maar geen tweede Reijnen gaat worden, want die vind ik ook niet echt sterk. Ik zie liever een 2de Viergever 😉 maar ja… waar vind je die dan…?

 8. Mike

  21 juni 2012 at 19:15

  Die reijnen is helemaal niks

 9. rucarni

  22 juni 2012 at 08:16

  Reijnen is een redelijke speler jongens maar heeft een veel te lage start snelheid.
  die veldmate is wel goed hoor goede vedediger die nog wel veel kan groeien.

  http://youtu.be/LmGfOR1TObU

 10. Michiel

  25 juni 2012 at 08:59

  Veldmate gaat naar Heracles, staat op voetbalprimeur.nl

  • Jeroen

   25 juni 2012 at 09:49

   Hmmm dat is een bijzondere stap. Dat had ik niet verwacht. Hij kon uit Groningen, Heerenveen en zeer waarschijnlijk AZ kiezen. Neem dan aan dat hij bij deze clubs niet gelijk aanspraak zou kunnen doen op een basisplaats.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *