‘AZ wil voor volgende week nog nieuwe linksback presenteren’

By
Updated: juni 20, 2012

AZ is druk bezig op de transfermarkt om haar selectie voor het nieuwe seizoen compleet te krijgen. Zo gaf Voetbal International al aan dat AZ zich wil gaan versterken met Berghuis van FC Twente. Daarnaast wil AZ ook voor volgende week een vervanger van Poulsen gaan presenteren. Het is nog onduidelijk wie in de belangstelling staat van de Alkmaarse club. Aanvankelijk werd gedacht dat Klavan en Wijnaldum deze positie zouden bekleden, maar schijnbaar is de wens van Verbeek anders.

Wie zouden jullie het liefst als vervanger van Poulsen zien?

14 Comments

 1. Jorno

  20 juni 2012 at 14:25

  Ik zou toch Wijnaldum daar graag willen zien hoor.

  • Jeroen

   20 juni 2012 at 14:28

   Is WIjnaldum al klaar om 34 duels te spelen? Ik moet zeggen dat ik hem ook wel graag op deze positie zie, maar of hij er al klaar voor is weet ik niet.

   • Mozes

    20 juni 2012 at 20:10

    Als je aan de doorsnee fan zou vragen of Maher er klaar voor was hadden ze je voor gek verklaart. Puur omdat ze die jongen niet wekelijks hebben zien spelen en alleen naar de leeftijd kijken.

    Wijnaldum moet gewoon een kans krijgen en minuten maken. Je ziet aan Willems dat geen 1 jonge speler er direct staat. AZ is veel te voorzichtig met jonge spelers. Je moet ze soms in het diepen gooien en dat kon vorig seizoen al tegen zwakkere ploegen bijvoorbeeld in eigen huis na een voorsprong. Ik denk namelijk niet dat Lam en Wijnaldum veel slechter zouden doen dan een Manolev en Bouma.

    Leeftijd stelt niks voor. Opstellen die jongens en dan zien we het snel genoeg.

 2. Max

  20 juni 2012 at 14:34

  ik zou ook t liefst Wijnaldum zien

 3. gerard

  20 juni 2012 at 15:27

  Klavan lijkt me toch echt meer een zekerheidje dat de frele Wijnaldum.
  Als je kijkt naar Pieters, Bouma, Blind, etc. dan vind ik Klavan ech de slechtste nog niet.

 4. gerard

  20 juni 2012 at 17:39

  Overigens stel je voor een linkerkant van verdergewichten Wijnaldum en Berghuis dan wordt je helemaal overlopen. Ik ben het niet vaak eens met Rene van der Gijp maar zijn standpunt dat het moderne voetbal atleten vraagt ben ik wel met hem eens tenzij je over exceptionele klasse beschikt om je staande te houden.
  Zo’n Berghuis heeft veel meer talent dan een Wildschut toch zal hij het nimmer zover brengen tenzij je zaalvoetbal gaat spelen.

  • Mozes

   20 juni 2012 at 20:05

   Gijp zegt veel ware dingen maar dikt zijn mening dan ook wel erg aan. De beste voetballers zijn nog altijd de kleintjes. Sneijder, Xavi, Iniesta, Silva (Mancity), Gotze, Mata, Modric….etetc. Op de flanken zie je bij Spanje toch ook een Navas (1,70) grote kerels voorbij gaan alsof ze er niet staan?

   Berghuis is pas 20, tweebenig, snel en technisch begaafd. Overigens is hij 1,80 en dus niet klein te noemen. Hij komt fysiek te kort maar Maher toch ook? Verbeek krijgt er wel genoeg vlees op voordat ze vertrekken…dat kan je aan hem overlaten.

   Ben het eens met Gijp dat lengte een voordeel kan zijn maar dan heeft hij het over de ”controleurs en verdedigers.

 5. Mike

  20 juni 2012 at 19:51

  Klavan gaat denk ik weg daarom moet ze een nieuwe linksback omdat je dan alleen Wijnaldum op die positie hebt. Want Klavan wou alleen blijven als hij verzekerd was van een basis plaats en volgens mijn is hij dat niet.

  Van Aanholt misschien de vervanger ?

  @ Jeroen wat is de bron dat ze een nieuwe linksback willen ?

  Berghuis tekent deze week of volgende week als het waar is dat AZ hem wilt (vind het een rare aankoop maar wel altijd gezien als een groot talent bij Twente en speelt ook bij Jong Oranje (dus slecht zal hij niet wezen)

 6. Geert

  20 juni 2012 at 22:07

  Buttner??? Al is hij vast niet te halen. We zullen zien.. Ik denk dat we er wel 1 nodig hebben. Klavan vertrekt denk ik wel en ik denk dat Wijnaldum nog te onervaren is. Maar als je Buttner (of welke andere linksback dan ook) haalt, dan blokkeer je de ontwikkeling van Wijnaldum. Maar je haalt ook geen nieuwe linksback voor de bank lijkt me?

 7. markochi

  20 juni 2012 at 22:33

  Lijkt me niet, is al 2 miljoen op Buttner geboden door Fullham

 8. Tabe

  21 juni 2012 at 10:10

  Mooi om al die reacties hier zo te lezen. Dit is toch van een hoger niveau dan elders. Zeker de reacties van Mozes en Gerard. Maar goed, dat geheel terzijde.

  Ik heb ook het idee dat ze op zoek zijn naar een vervanger voor Klavan. Die zal toch wel weggaan, omdat hij niet zeker is van z’n plek. Nu Poulsen is weggegaan, zou je denken dat hij de nummer 1 is. Maar hij wil het risico niet nemen dat ie nog een jaar op de bank zit.

  Ik ben erg benieuwd naar Wijnaldum. Ik ben het met Mozes eens dat je er nooit écht klaar voor bent. Die jonge spelers zullen altijd even moeten wennen. Maar als je ze hebt opgeleid en ze hebben een hele tijd meegetraind, dan moeten ze er wel klaar voor zijn, zou je zeggen.

  Het valt me op dat zowel bij Viktor Elm, als bij Steven Berghuis het nieuws echt onverwacht kwam. Er waren helemaal geen geruchten dat ze naar AZ zouden komen. Dus ik ben benieuwd of de nieuwe linksback ook een verrassende naam gaat zijn. Ik heb zelf niet iemand in gedachten waarvan ik denk: Die moeten we halen.

 9. AZforever

  21 juni 2012 at 10:42

  Misschien is Gillian Justiana van Helmond Sport een optie. Van origine een middenvelder die door Jaap Stam indertijd bij Zwolle op de linksback positie is neergezet onder ander vanwege zijn aanvallende kwaliteiten.

  Kan hij samen met Wijnaldum de strijd aangaan.

 10. Mike

  22 juni 2012 at 07:32

  Ben heel benïeuwd wie het gaat worden. !!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *