FC Twente troeft AZ af om Schilder

By
Updated: juni 19, 2012

FC Twente heeft zich versterkt met Robbert Schilder (26) van NAC Breda. De Tukkers hebben daarmee hun gewenste aanwinst binnen, aangezien Schilder zowel als linksback als op het middenveld uit de voeten kan.

Ook AZ en SC Heerenveen hadden concrete belangstelling voor Schilder, die een clausule in zijn verbintenis bij NAC had waardoor hij voor twee miljoen kon vertrekken. Het uiteindelijke transferbedrag is iets lager uitgevallen: Twente betaalt anderhalf miljoen euro.

Schilder ondertekent een contract tot medio 2016 en zal zich al komende week aansluiten bij de selectie van FC Twente. De ploeg van Steve McClaren start maandag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Voor zijn periode bij speelde Schilder voor Ajax en Heracles Almelo.

3 Comments

 1. Jeroen

  19 juni 2012 at 16:15

  Tja… moeten we dit heel erg vinden? Leuke speler, maar meer ook niet. Met 26 jaar niet heel jong meer dus zal ook geen grote sprongen meer maken qua ontwikkeling. Dan zie ik liever een talent naar ons komen.. (a) goedkoper en (b) kunnen we mooi opleiden zodat hij het spelletje goed snapt.

  • De echte supporter

   19 juni 2012 at 19:37

   Jeroen ben het met je eens. zo’n speler moet dan echt goed passen en een talent kan je naar je hand en spel zetten

 2. Geert

  20 juni 2012 at 10:17

  Ben ik het niet mee eens. Ik vind Schilder na Poulsen de beste linksback die we afgelopen seizoen hebben gezien op de Nederlandse velden. Aan de andere kant ben ik wel voorstander van ‘eigen volk (eigen jeugd) eerst’

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *