FC Twente, AZ en Heerenveen melden zich voor Schilder

By
Updated: juni 8, 2012

Robbert Schilder vertrekt bij NAC Breda. FC Twente, AZ en SC Heerenveen hebben concrete belangstelling voor de 26-jarige middenvelder, die ook als verdediger goed uit de voeten kan, en hebben zich gemeld bij de directie van de Brabantse club.

NAC-trainer John Karelse gaat ervan uit dat hij zijn beste speler kwijtraakt aan een van deze drie ploegen. In januari van dit jaar probeerde Twente al Schilder aan te trekken, maar de clubs kwamen destijds niet tot een akkoord over de afkoopsom.

Volgens Karelse kan Schilder via een clausule in zijn contract voor twee miljoen euro overstappen naar een andere club. ‘Maar daar gaat-ie niet voor weg, zo is mijn gevoel, ik denk dat het transferbedrag minder zal zijn’, meent de coach, die weet dat Schlder niet te behouden is.

De speler zelf staat open voor een transfer. Karelse baalt ervan dat hij een ervaren kracht zal verliezen. ‘Maar door die afkoopsom hebben wij wel de kans wat te doen op de transfermarkt, ook door het salaris dat vrijkomt.’

Bron: vi.nl

Ben jij al onze vriend op Facebook?

4 Comments

 1. Geert

  8 juni 2012 at 10:59

  Zou een goede vervanger zijn voor Poulsen! Ik zie hem overigens niet als middenvelder, maar meer als Linksback.

 2. Jeroen

  8 juni 2012 at 11:51

  Ja inderdaad… Ik zie hem ook meer als verdediger dan middenvelder. Toch hoop ik dit seizoen op Wijnaldum. Die heeft meer snelheid en een mooie voorzet in de benen. Daarnaast hoop ik liever dat we een talent kopen voor die positie.

  Kortom, van mij hoeft hij niet naar AZ te komen. Een talent zal ons minder kosten en uiteindelijk meer opleveren. Ervaring achterin hebben we al met Klavan.. Als Wijnaldum en Lam definitief doorbreken dan hebben we in principe alleen iemand nodig voor centraal achterin.

 3. Geert

  8 juni 2012 at 14:35

  Je moet ook niet te veel talenten willen hebben. Klavan vind ik een matige verdediger die bovendien te traag is en geen voorzetten kan geven. Achterin is hij aardig, als Linksback vind ik het 3x niets. Wijnaldum is een talent, maar nog te jong en onervaren denk ik. Als de sleutelfiguren blijven dit seizoen en we ons versterken met Schilder en nog een snelle buitenspeler, dan kunnen we serieus om de prijzen mee gaan doen.

 4. Mike

  10 juni 2012 at 10:16

  Hy zal wel naar Twente gaan daar ken hy meer verdienen ……

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>