Victor Elm tekent tot medio 2016 bij AZ

By
Updated: juni 5, 2012

Vandaag heeft AZ zich versterkt met middenvelder Victor Elm. De Zweed komt transfervrij over van Heerenveen en wordt herenigd met zijn jongere broer Rasmus.

“Wij waren al een tijdje op zoek naar een dynamische middenvelder met loopvermogen”, legt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart toe. “Viktor brengt daarnaast veel kopkracht met zich mee. We zijn bijzonder blij dat we erin geslaagd zijn om hem naar AZ te halen.”

“AZ gaf mij en mijn gezin een goed gevoel”, reageert Elm. “Ik had meerdere opties om in andere landen te gaan spelen, maar wij hebben het hier naar ons zin in Nederland. We spreken de taal en weten hoe het leven er hier aan toe gaat. Het lijkt wat dat betreft veel op Zweden. Gevoel speelt voor ons nou eenmaal een grote rol.”

Elm: “AZ is een grote club die volgend seizoen Europa in gaat. En het is natuurlijk leuk dat Rasmus hier onder contract staat. Met hem heb ik niet veel over AZ gesproken omdat ik voor mezelf al een goede indruk van de club had. Nee, ook niet over Gertjan Verbeek. Ik heb bijna vier jaar bij sc Heerenveen gezeten, dan weet je bijna alles van Verbeek…”

“Of ik Rasmus ga overhalen om langer bij AZ te blijven? Dat ga ik wel proberen, ja. Zou leuk zijn. We hebben al vaker samen op een middenveld gespeeld. Rasmus als controleur en spelmaker, ik als lopende middenvelder die van box tot box gaat. Bij sc Heerenveen heb ik trouwens ook in de spits gestaan en centraal in de verdediging. Ik kan van alles.” Bron: AZ.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  5 juni 2012 at 22:29

  AZ is bijzonder slagvaardig geweest op de transfermarkt. Ben benieuwd of er nog een paar mooie transfers komen.

  • KeesK

   5 juni 2012 at 23:41

   Dat kan je wel stellen ja! Twee belangrijke spelers gratis weg en nu al twee spelers ‘gratis’ weer binnengehaald en toch niet de minsten. Ben benieuwd welke opvalende verschuivingen we nog meer gaan zien vanuit en naar AZ. Zo gaat AZ weer meespelen in de bovenste regionen het komende seizoen. Daarbij kan er door de TD meer gericht gebouwd worden aan het vernieuwde elftal door de grotere financiële speelruimte. Het zal AZ alleen maar ten goede komen als het goed is.

 2. hAnZ

  6 juni 2012 at 07:51

  Als er een schaal zou bestaan voor het bestuur van een voetbalclub zou die naar AZ moeten gaan.
  Eerst de club in iets meer dan 2 jaar van het randje failliet naar de top terug brengen. Dan de club weer schuldenvrij maken. En dan nog eens die wereldaankopen, Transfervrij ook nog….
  HULDE HULDE HULDE

 3. Yesze

  6 juni 2012 at 17:16

  Ik ben er blij mee. We konden wel wat kracht en kopkracht gebruiken. Hoop dat Rasmus nu ook bijtekent.

 4. Geert

  7 juni 2012 at 14:18

  Geweldig nieuws! Typetje Wernbloom vind ik het. Hij zal niet voor de bank zijn gehaald, dus duidt dit op een vertrek van een middenvelder? Sno of De Zeeuw zullen nu niet meer komen denk ik. Ik hoop nog altijd wel op een scorende spits en/of nog een extra buitenspeler..

  • Jeroen

   7 juni 2012 at 14:47

   Ik gok dat Martens vertrekt. Dan kan Maher een linie naar voren schuiven en kunnen Elm en Elm op het middenveld spelen.

   Sno heeft een contract getekend bij NEC dus die zal niet komen ;-)… De Zeeuw is nog te duur voor ons.

   Nu hopen op Wildschut

   • KeesK

    7 juni 2012 at 15:41

    Waar blijft Danny Verbeek!? Kan iemand hem even bellen om te vragen hoe het er voor staat? 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *