Elm: ‘Zweden kan iedereen verslaan’

By
Updated: juni 1, 2012

Zweden behoort in juni tot de outsiders voor de Europese titel. Middenvelder Rasmus Elm heeft alle vertrouwen in de mentale kracht van het Zweedse team.

De vrijetrappenspecialist van AZ wil in Polen en Oekraïne naast kwaliteit ook mentale kracht en stabiliteit aanboren om succesvol te zijn met Zweden. “De kracht van de nationale ploeg is altijd onze saamhorigheid geweest. Het feit dat we spelen als een team en mentaal sterk zijn”, zegt Elm op de officiële website van de FIFA.

“Bondscoach Erik Hamrén vraagt ons ook altijd om tactisch intelligent te spelen. Zonder deze fundamenten zijn we niet competitief op het hoogste niveau”, zegt Elm, die uitkijkt naar de kans om zich op het hoogste internationale niveau te tonen. “Ik zal veel leren, zeker als ik in de basis kom te staan. Het wordt een mooie uitdaging.”

Volgens de 24-jarige Elm zal Zweden, dat in een groep zit met Oekraïne, Engeland en Frankrijk, ver komen in het toernooi. “In de kwalificatie hebben we tegen Nederland laten zien dat we iedereen kunnen verslaan. We speelden heel constant in de kwalificatie. Die stabiliteit moeten we echt vasthouden op het EK.” Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. Peejee

  1 juni 2012 at 12:29

  Mocht Oranje het niet redden, ben ik voor The Swedish. Fan van Elm..! Alhoewel…die Ibrahimovic is een vreselijke irritante etter en daar heb ik dan weer een pleuris hekel aan. Hmmm.. vervelend allemaal

 2. Jeroen

  1 juni 2012 at 12:43

  Wat dacht je dan van Toivonen 😉

  • Peejee

   1 juni 2012 at 14:15

   Die was ik alweer vergeten. Maar idd ook een irritante eikel.

 3. Geert

  1 juni 2012 at 14:05

  ik vind Ibrahimovic wel een held eigenlijk. Die gast kan echt voetballen zeg.. En vind het wel grappig dat het zo’n etter is. Ergens is Balotelli ook wel erg grappig namelijk..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *