AZ legt talentvolle Hoek tot 2013 vast

By
Updated: mei 30, 2012

AZ heeft woensdag het contract met Milan Hoek tot de zomer van 2013 verlengd. De 20-jarige multifunctionele verdediger uit de eigen jeugdopleiding had in Alkmaar een aflopende verbintenis. Hoek maakte afgelopen seizoen deel uit van de A-selectie, maar debuteerde nog niet in het eerste elftal.

Eerder werd Hoek – die ook op het middenveld uit de voeten kan – al een jaar verhuurd aan Telstar. In Velsen-Zuid kwam hij in het seizoen 2010-2011 tot twaalf wedstrijden in de Jupiler League.

“Milan heeft zich afgelopen jaar goed ontwikkeld”, sprak AZ’s Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart na de contractondertekening. “Als vaste waarde van Jong AZ heeft hij een sterk seizoen gedraaid. Dat wilden we graag belonen met deze contractverlenging. De volgende stap is die richting de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Die potentie heeft Milan zeker.”

“Ik ben erg tevreden over mijn prestaties afgelopen seizoen”, reageerde Hoek. “Bij Jong AZ heb ik bijna alles meegedaan en ik ben een veel betere voetballer geworden. Vooral op tactisch gebied ben ik gegroeid en mijn handelingssnelheid is toegenomen. Ik denk dat ik bij AZ nog meer stappen kan maken. Ik hoop dat de trainer mij volgend seizoen een kans durft te geven in het eerste elftal, zodat ik kan laten zien dat ik het aankan. Er zijn afgelopen jaren veel jeugdspelers gedebuteerd; hopelijk ben ik de volgende.” Bron: AZ.nl

2 Comments

 1. Geert

  31 mei 2012 at 16:39

  Waarom maar tot 2013? Of heeft AZ een optie tot 1 of 2 jaar verlengen zoals bij Gudmundsson?

  • Jeroen

   31 mei 2012 at 17:02

   Of omdat ze nog niet zeker weten of hij wel echt een groot talent is. Vorige keer kreeg hij een contract voor een jaar, nu dus voor twee jaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *