in de wandelgangen: Esteban in gesprek met AZ maar kan ook naar B. Leverkussen en nog veel meer

By
Updated: mei 29, 2012

Esteban Alvarado Brown en AZ zijn met elkaar in gesprek over het openbreken en verlengen van het tot 2015- lopende contract van de Costa-ricaanse sluitpost. De 22-jarige doelman werdt in de winter van 2009 door de Alkmaarse subtopper gekocht van Santos de Guápiles en heeft zich sindsdien razendsnel ontwikkelt. Esteban miste dit seizoen geen minuut in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Het nieuwe contract zou tot 2016 moeten gaan lopen.

Esteban Alvarado Brown, beter bekend als Esteban van AZ staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bayer Leverkussen.

Ortiz, die bij AZ maar weinig aan spelen toekomt staat in de belangstelling van RKC Waalwijk, PEC Zwolle en NAC Breda. Het zal gaan om een transfer op huurbasis.

Samuel Armenteros van Heracles Almelo wordt in de gaten gehouden door onder meer het Spaanse Rayo Vallecano en het Duitse FC Augsburg. Ook Ninos Gouriye van Heracles is een gewild man. Ondanks weinig speelminuten heeft hij de scouts van AZ en SC Heerenveen al overtuigd.

AZ ziet in Maya Yoshida van VVV Venlo een goede opvolger van de wellicht vertrekkende Nicklas Moisander. Yoshida liet eerder weten toe te zijn aan een stapje hogerop.

6 Comments

 1. Mike

  29 mei 2012 at 15:29

  denk toch niet dat Ortiz word verhuurd eigenlijk denk dat er niemand word verhuurd of het moet iemand uit het 2e zijn want we hebben Ortiz hard nodig en anders zullen ze hem verkopen.

  Yoshida vind ik echt niks en lijkt mijn ook onzin en Gouriye dat zou wel kunnen want is toch en best groot talent maar zal die al na een half jaar weg gaan denk het ook niet.

  Estaban moet echt blijven en zal denk ik ook niet weg gaan en hopelijk tekent hij bij met een mooi transferbedrag in zijn contract.

 2. Jeroen

  29 mei 2012 at 16:56

  Bizar dat ze zijn contract willen verlengen. HIj heeft al een contract tot medio 2015. Ik snap dat ze daar volgend jaar mee willen beginnen, maar nu al?!?!?!? Of willen ze hem meer salaris geven vanwege zijn prestaties? Dat zou nog wel een mogelijkheid kunnen zijn.

  Moet zeggen dat ik de andere niet goed genoeg ken om er een uitspraak over te doen. Ik hoop nog steeds op Wildschut.

 3. Geert

  29 mei 2012 at 17:27

  Die Gouriye lijkt mij ook wel wat, al is het lastig om te zeggen na hem zo weinig gezien te hebben. Ortiz mag van mij weg, geen probleem!!!

 4. Mozes

  29 mei 2012 at 18:23

  Hier klopt weinig van lijkt me. AZ gaat helemaal niks doen met het contract van Esteban en de rest is ook uit de duim gezogen. Earnest heeft vorige week in de VI gezegd dat er geen spelers worden aangetrokken als ze eigen jeugd in de weg zullen zitten.

  Als Moisander vertrekt hebben we nog Marcellis, Klavan, Viergever en Lam die centraal kunnen spelen. Dan ga je niet Yoshida kopen.

  @ Jeroen

  Ik denk dat jij Ortiz nogal onderschat. Verkopen zou ik hem zeker niet maar een jaar verhuren is misschien wel het beste voor beide partijen. Hopelijk gebruiken zij hem wel verstandig en niet linksbuiten zoals Verbeek dat wel is getracht heeft.

  • Jeroen

   29 mei 2012 at 18:52

   Mozes; ik ben juist wel een fan van Ortiz. Ik vind het jammer dat hij niet veel aan spelen toe komt, want hij is technisch zeer sterk. Wat mij betreft mag hij kans maken op een basisplaats bij vertrek van Elm.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *