‘Het Nederlands elftal zou beter af zijn met Viergever dan Bouma’

By
Updated: mei 29, 2012

Bert van Marwijk maakte zaterdag zijn selectie voor het aankomende EK bekend en had slecht nieuws voor Adam Maher, die als een van de laatste spelers afviel. Gertjan Verbeek begrijpt die keuze van de bondscoach, maar snapt niet dat er geen enkele speler van AZ meegaat naar het EK: “Gezien de problemen aan de linkerkant vind ik het opvallend dat hij Nick Viergever heeft laten afvallen.”

Viergever speelt bij AZ voornamelijk in het centrum, maar kan ook goed als linksback uit de voeten. “Op basis van mijn argumenten had ik nooit voor Wilfred Bouma gekozen”, zegt Verbeek, coach van Viergever in Alkmaar, tegen De Telegraaf. “Gezien de prestaties van afgelopen seizoen en naar de toekomst toe is het besluit onlogisch. Bouma is er over twee jaar zeker niet meer bij.”

“Het is de keuze van de bondscoach, die vast zijn eigen afwegingen heeft”, vervolgt Verbeek. “Hij zal zeggen dat Bouma ervaring heeft, zelfs op EK’s en WK’s. Ik vind dat hij in de eindfase van zijn carrière zit en bij PSV maar matig tot zwak presteerde. Wat ook kan meespelen is dat Nick zich in Hoenderloo onvoldoende heeft laten gelden. Hij kijkt vaak de kat uit de boom. Het is gissen. Maar ik weet zeker dat het Nederlands elftal momenteel beter af zou zijn met Viergever dan Bouma.”

6 Comments

 1. Geert

  29 mei 2012 at 11:36

  Helemaal mee eens! Maar als het goed is, komt Bouma helemaal niet aan spelen toe tijdens het EK.

 2. Jeroen

  29 mei 2012 at 13:22

  Ik snapte de keus van Bert ook niet. Hij heeft te weinig spelers voor links in de verdediging en laat Viergever naar huis gaan. Daarnaast heb ik Bouma nooit een goede speler gevonden.

 3. De echte supporter

  29 mei 2012 at 19:49

  Bouma kan beter met zijn rollator gaan voetballen. Ja viergever had mee gemoeten, dan heeft hij een goede verdediger met ook nog eens inzicht en diepgang.
  Maar goed ik vnd van markwijk toch niks en ook steeds minder worden. Dus deze beslissing past dan wel weer n zijn visie (ik vraag me af of hij die heeft)….

  • Jeroen

   29 mei 2012 at 20:09

   De vraag die mij prikkelt: heeft een bondscoach uberhaupt visie of gaan ze alleen voor het resultaat? Je kunt van een bondscoach niet verwachten dat hij iets kan opbouwen met de jeugd, daar zijn ze vaak veel te kort voor aanwezig.

 4. De echte supporter

  29 mei 2012 at 21:33

  Het gaat niet om jeugd, maar wel om doorstroming en vooral de juiste speler op de juiste plaats zetten. Niet het systeem heilig verklaren maat kijken naar je spelersgroep en op basis van de kwaliteiten vd spelers een systeem maken.
  Ben benieuwd hoe het morgen gaat…..

 5. hAnZ

  30 mei 2012 at 09:56

  GJV heeft alweer gelijk.
  Maar ja, je kan ook het voordeel ervan inzien; Als Adam En Nick niet hoeven te spelen voor Oranje zijn ze een klein stukje fitter terug voor het verse seizoen.
  Ik vraag me wel af wat die oranje scouts hebben gedaan bij AZ wedstrijden bezoeken. Nicky zie je elke wedstrijd beter worden.
  (Zelfs met rode kaarten scoren…50seconden in Udine)

  Als ik naast v. Marwijk zou staan en de keuze moest maken tussen een Bouma en Nick had ik het wel geweten. Nick in de wei en Bouma naar bejaardenhuis Oranjegloren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *