In de wandelgangen: B. Dortmund meld zich voor Moisander en Boymans naar Zwolle

By
Updated: mei 28, 2012

Niklas Moisander heeft de clubs voor het uitkiezen. Nadat eerder PSV en Ajax al interesse toonden in de AZ-aanvoerder heeft nu ook de duitse landskampioen Borussia Dortmund zich ermee bemoeid. De ‘Westfalen’ willen de fins-international graag overnemen van de alkmaarders. Met het transferbedrag is c.a 6 miljoen euro gemoeid. Meer als Ajax of PSV bereid is om te betalen. Wanneer Dortmund met een definitief bod komt is niet bekend.

Of AZ van plan is om aanvaller Ruud Boymans te verkopen is nog maar de vraag, maar de Limburger heeft aangegeven een overgang naar PEC Zwolle wel te zien zitten. Echter, het zou gaan om een huuroptie die tot het einde van het komende seizoen zou moeten lopen. Of AZ bereidt is om mee te werken is nog niet zeker.

11 Comments

 1. Mike

  28 mei 2012 at 21:46

  Mooi bedrag wat ze vragen voor Moisander alleen veelste veel maar liever te veel dan te weinig. Ik ben geen fan van Moisander dus hoop dat hij weg gaat en B. Dortmund heeft echt niks aan hem als je hem gaat vergelijken met Hummels en Subitic die zijn 10x beter dus lijkt mijn ook onzin maarja als hij weg gaat liever naar het buitenland en hopelijk komt Nuytinck of Milošević er voor terug dan worden we allen maar sterker er van

  • Mozes

   26 juni 2012 at 21:21

   http://nos.nl/audio/388476-volledig-interview-verbeek.html

   Verbeek geeft aan dat sommige plekken dubbel bezet zijn en daarom bij vertrek niet opgevuld zullen worden. Zo ook rechtsachter waarin hij duidelijk aangeeft dat Reijnen en Lam de vervangers zullen zijn.

   (Moisander)
   Johansson Lam Viergever Wijnaldum
   Marcellis Reijnen Klavan Aankoop

   Alleen daarom al hoop ik dat Moisander blijft. Hij krijgt veel kaarten maar is vorig jaar ook heel belangrijk geweest voor AZ. Reijnen is niet goed genoeg dus mocht Moisander vertrekken hoop ik ook op Lam en daarna Marcellis. Desnoods een linkspoot (Klavan)…alles behalve Reijnen.

 2. Jeroen

  28 mei 2012 at 22:41

  Ach mij maakt het niet uit waar Moisander heen gaat. Als hij maar genoeg oplevert. Dat verhaal van Boymans kan ik overigens niet geloven. Hij kan aan ADO verhuurt worden, dus waarom zou hij dan kiezen voor Zwolle?

  • Mozes

   26 juni 2012 at 21:23

   Messaoud kan trouwens prima in de spits spelen. Heeft vorig jaar meer gescoord dan Boymans en Benschop in de 2e en ook hij was er een half jaar uit.

   Ik hoop dat de verjonging bij AZ wordt doorgetrokken en voor Boymans is het belangrijk veel te spelen. Zwolle is geen gek idee maar niet om te verhuren. Dan liever aan ADO of een NEC.

 3. AZFanatic

  28 mei 2012 at 23:17

  AZ wil hem niet eens verhuren of verkopen hebben steward en Verbeek verteld. Al mocht er wel een spits weg, dus gaat niet naar Zwolle.

 4. Raymond

  29 mei 2012 at 10:36

  Verbeek heeft wel gezegd dat Benschop of Boymans mag vertrekken. Dus het zoou best aannemelijk kunnen zijn. Een bedrag van 6 miljoen voor Moisander is natuurlijk prachtig. Volgens de filosofie van AZ wordt een derde weer geherinvesteerd dus kunnen we voor 2 miljoen een vervanger ergens vandaan halen. Zou Nuytinck voor dat bedrag te koop zijn? Ik betwijfel het.

  • Jeroen

   29 mei 2012 at 13:25

   Hmm ik denk dat Nuytinck veel meer moet opleveren.. Er was namelijk ook al wat interesse vanuit Italie dus dat zal de prijs alleen maar verhogen. Ik denk dat AZ weer mooi gaat scouten in Scandinavie. In NL zijn de spelers echt veel duurder en bijna onbetaalbaar geworden. Zeker als je nog wat wilt verdienen aan een speler bij een eventuele verkoop.

 5. Paul

  29 mei 2012 at 14:22

  Mooi bedrag, maar eerlijk gezegd vind ik het wel reëel. Wat Jeroen ook zegt (in Nederland zijn spelers bijna onbetaalbaar geworden) is zeker zo, dus vandaar. Zie maar eens een verdediger terug te krijgen van kaliber Moisander, dat is zo makkelijk nog niet. Misschien dat ze uit eigen jeugd (Lam, Wijnaldum of Hoek) iemand een kans geven. Heeft afgelopen jaar ook niet slecht uitgepakt.
  Voor Boymans zou het mooi zijn, die moet speelminuten maken, hoewel ook daar voor betaald moet worden vind ik.

 6. Jeroen

  29 mei 2012 at 14:37

  Ik lees overigens net dat ADO een nieuwe spits heeft.. Poepon verlaat De Graafschap en gaat in Den Haag spelen. Ik neem aan dat Boymans dus niet meer in beeld is.

 7. john

  26 juni 2012 at 20:21

  Kijk, kijk, Ruudje vertrekken bij AZ?
  Kan ik me niet voorstellen . Wanneer hij fit is is het een speler die zeker de potentie heeft om in Alkmaar door te breken.
  altijd gedreven en werklust niet te ontzeggen.
  maar Ruudje heeft een manco en dat is: Als hij bij een club binnenkomt is hij of al een hele tijd geblesseerd of hij raakt heel snel geblesseerd.
  In Venlo bijna een jaar???? Nu in alkmaar ook bijna een jaar niets aan gehad!!!!
  Hoe moet dat verder met hem.
  Maar fit is hij van alle markten thuis in de voetbalwereld.
  Let op Gert Jan, hij komt eraan, geloof me,

  • Mozes

   26 juni 2012 at 21:28

   Werklust en gedrevenheid moet elke AZ speler hebben dus dat is geen criteria voor behoud. Hij is trouwens niet zolang geblesseerd geweest maar kwam gewoon niet aan de bak. Benschop had de voorkeur als 2e spits en daardoor zat hij de 2e helft van het seizoen op de tribune.

   Ruudje Ruudje komt te kort voor de top en ik zie niet meer in hem dan Demouge. AZ moet hem lekker laten gaan zoals ze ook van plan zijn met Benschop. Die 2 samen zullen nooit het verschil maken. Als pinchitter voor de laatste minuten kan hij nuttig zijn door zijn lengte en kopkracht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *