Van der Vaart adviseert Maher: ‘Blijf nog een paar jaar bij AZ’

By
Updated: mei 26, 2012

Adam Maher maakte de voorbije dagen een sterke indruk op het trainingskamp van Oranje. De jonge middenvelder van AZ, die vanmiddag te horen krijgt of hij met zijn brutale spel een plekje in de definitieve EK-selectie heeft afgedwongen, verklaarde onlangs een transfer naar het buitenland wel te zien zitten.

Rafael van der Vaart raadt dit de belofte echter af. “Blijf nog een paar jaar bij AZ, of in elk geval in Nederland”, adviseert de gelouterde middenvelder van Tottenham Hotspur in De Telegraaf. “In het buitenland is het zoveel moeilijker om een basisplaats te krijgen en je wordt alleen een goede voetballer door te spelen.”

“Ik snap die jongens van zestien of zeventien die naar Engeland gaan al helemaal niet”, vervolgt Van der Vaart, die de vaderlandse competitie zelf op zijn 22e verliet. “Minuten maken, minuten maken en nog eens minuten maken, dat is belangrijk. En dat kan op jonge leeftijd het best in de Eredivisie.”

De oud-Ajacied is tijdens het trainingskamp onder de indruk geraakt van de jonge eredivisiespelers. “Het is leuk dat dit soort gasten erbij komt. Ik herken er veel van mezelf in. Adam heeft me in positieve zin verrast. Hij heeft veel talent en hij laat hier in het trainingskamp zien al klaar te zijn voor Oranje. De eerste training lukt dat vaak elke nieuwkomer. Maar wat doe je daarna? Het tempo is veel en veel hoger dan bij zijn club. Maar Maher haakt – net als Jetro Willems trouwens – aan.” Bron: FCUpdate.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  26 mei 2012 at 11:17

  Zo laten we hopen dat Maher goed luistert naar Van der Vaart. Hij is nog veels te jong om te vertrekken naar het buitenland. Als AZ ook nog eens weigert om hem te verkopen aan Ajax dan zie ik Maher de komende twee jaar nog bij ons spelen. Wat jullie?

 2. De echte supporter

  26 mei 2012 at 18:24

  Ja dat zie ik ook, maar volgend jaar zijn contract verlengen of anders speelt hij nog maar een jaar voor az, want dan kunnen we nog goed geld vangen.

 3. maarten

  28 mei 2012 at 18:29

  18 jaar is egt ng superjong, als je op je twintigste naar het buitenland gaat is vroeg genoeg. Hoop egt dat hij ng effe blijft en voor veel geld naar een mooie club kan, zou we’ll mooi zijn een echt topspeler bij az vandaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *