Maher over zijn debuut bij Oranje: ‘Ik heb mijn taken uitgevoerd’

By
Updated: mei 23, 2012

Adam Maher maakte tegen Bayern München (3-2 nederlaag) zijn officieuze debuut voor Nederland. Na afloop was Bert van Marwijk positief over hem en de middenvelder zelf vond het ook ‘wel goed gaan’. “Ik heb mijn taken uitgevoerd”, blikt de middenvelder van AZ in gesprek met OnsOranje terug. “We hebben het als team goed gedaan, maar we kwamen niet veel aan kansen toe.” 

Maher speelde als controlerende middenvelder, naast Kevin Strootman. “Ik moest me focussen op het middenveld, op één van die drie posities. Ik ging wel uit van het middenveld, maar ik wist niet van tevoren dat het op die positie zou zijn. Ik voelde me zeker op m’n gemak. Ik heb er de tweede helft van het seizoen bij AZ ook gestaan. Daarvoor stond ik op tien. Ik vind beide posities wel lekker spelen.”

Maher heeft veel aan andere middenvelders als Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Mark van Bommel. “Ik praat veel met ze. En ook met Robin van Persie en Khalid Boulahrouz. Daar heb ik veel aan. Zij coachen me ook. Of ik kans heb om mee te gaan weet ik niet. Dat is aan de bondscoach. Ik lees niet alles, maar wat ik lees is best positief. Ik blijf er alles aan doen om mee te gaan naar het EK.” Bron: Voetbalzone.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  23 mei 2012 at 11:09

  Wel grappig om de berichten op Internet te vergelijken met het interview wat Van Marwijk gisteren na de wedstrijd gaf… zo positief was hij namelijk niet over Maher. In het begin speelde hij goed, maar daarna werd Maher slordig. Van Marwijk zei dan ook zoiet als: ‘Zo zie je direct het grote niveau verschil’. Hij maakte daar de vergelijking met Sneijder.

  Ik denk niet dat Maher mee gaat naar het EK. Wat denken jullie?

 2. iPjotr

  23 mei 2012 at 12:48

  Leuk dat hij gisteren mee mocht doen, maar na dit weekend lekker vakantie vieren
  Na het lange seizoen uitrusten en weer fris aan de bak in augustus!!
  Hij is nog jong…….zijn tijd komt heus wel als hij zich zo blijft ontwikkelen.

 3. KeesK

  23 mei 2012 at 15:47

  Het zou mij verbazen als hij meegaat.

 4. De echte supporter

  23 mei 2012 at 20:01

  Ik geloof ook niet dat hij mee mag..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *